Opnieuw geen kerstchalets op Stationsplein in Roeselare, ook kerstmarkt Zuidstraat afgelast

Net zoals vorig jaar is er ook dit jaar op het Stationsplein geen kerstmarkt met verschillende chalets. Een flinke streep door de rekening voor de uitbaters. (foto SB) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Thomas Dubois

Dit jaar geen chalets op het Stationsplein tijdens de eindejaarsperiode. Niet haalbaar, zo klinkt het bij stad en chalethouders. Ook de kerstmarkt voor goede doelen in de Zuidstraat wordt afgelast.

De kerstmarkt op het Stationsplein in Roeselare is afgelast. De chalets zijn normaal de hotspot bij uitstek om iets te drinken of een feestje te bouwen, maar dat blijkt nu niet haalbaar. Daarom werd de moeilijke beslissing genomen om geen chalets te plaatsen. “Door de huidige covid-19 maatregelen is de organisatie van onze gezellige chalet niet haalbaar. Als we iets willen doen, willen we het ook goed doen!”, klinkt het op Facebook bij de uitbaters van Chalet den Hert.

In de marge raakte ook bekend dat de kerstmarkt voor goede doelen in de Zuidstraat, op shoppingzondagen 12 en 19 december, ook niet plaatsvindt.

Ondertussen zijn ook de kerstmarkten van Rumbeke en Beveren ook afgelast.

Bedoeling is om de rest zoveel als mogelijk te laten plaatsvinden, daarover volgt normaal snel meer nieuws. Daarnaast is de kerstverlichting helemaal vernieuwd, zowel in Roeselare zelf als de deelgemeenten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.