Opnieuw exhibitionisme op de Stroroute in Moorslede

De Stroroute is de voormalige spoorlijn 64 tussen Roeselare en Ieper en kreeg in 2016 een heuse opknapbeurt. © JS
Redactie KW

Volgens de plaatselijke afdeling van de N-VA waren er de voorbije weken op de provinciale Stroroute in Moorslede weer een paar gevallen van exhibitionisme.

In oktober vorig jaar was dat ook het geval en kaartte Gert-Jan Hovaere dat toen aan tijdens de gemeenteraad. De exhibitionist hield zich nu schuil nabij het Vierkavenbos. Volgens de politie waren er twee feiten, telkens op een zaterdag.

N-VA dringt net zoals vorig jaar aan op meer verlichting, een mobiele verplaatsbare camera en politiecontrole op de Stroroute. “We moeten het veiligheidsgevoel nu verhogen“, aldus gemeenteraadslid Gert-Jan Hovaere en provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke uit Menen.

Fiets-, wandel- en ruiterverkeer

“Met deze tweede waarschuwing voor de gemeente en de provincie hopen we alvast dat er snel actie wordt ondernomen. Tijdens de coronacrisis is de horeca gesloten en gaan de mensen wandelen en fietsen. Nu is er veel meer passage langs die route, met de zomermaanden in zicht zal dat zeker zo blijven.”

De Stroroute is de voormalige spoorlijn 64 tussen Roeselare en Ieper en kreeg in 2016 een heuse opknapbeurt. Het eerste deel vanaf de Ring van Roeselare tot aan de Roeselaarsestraat in Moorslede is bestemd voor het fiets-, wandel- en ruiterverkeer.

Verplaatsbare camera inzetten

“We herhalen onze drie vragen: een tijdelijke mobiele verplaatsbare camera inzetten zodat alle bewegingen gedetecteerd worden, ‘s morgens en ‘s avonds met dimbare verlichting werken op het tweede deel van de Stroroute en overdag nog meer politiecontrole om de dader te vatten”, klinkt het bij N-VA.

“Er is verlichting op de Stroroute op het grondgebied van Roeselare. Waarom de kant van Moorslede nog niet? De provincie zal alleen verlichting plaatsen op vraag van de gemeente Moorslede. We dringen aan bij de burgemeester om nu de vraag te stellen aan het provinciebestuur.”

Meer politiecontrole gevraagd

“Met die verplaatsbare camera zijn we bezig”, reageert de burgemeester. “Volgens mij heeft verlichting weinig zin want een exhibitionist duikt op bij klaarlichte dag. We hebben meer politiecontroles gevraagd. Al heb ik daar ook mijn bedenkingen bij want een exhibitionist gaat niet opduiken wanneer hij vaststelt dat er politie in de buurt is. Een camera kan meer effect hebben.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier