Opnieuw elke dag bezoek in WZC St.-Medard

© (Foto EF)
© (Foto EF)
Redactie KW

Naar aanleiding van het recentste overlegcomité en de vaccinatiegraad in het woon- en zorgcentrum St.-Medard in Wijtschate wordt de bezoekregeling versoepeld. Vanaf maandag 15 maart is er elke middag bezoek mogelijk en dit tussen 14 en 17 uur. “Bezoek op de kamer is ook toegelaten en ook tijdens de weekends,” aldus burgemeester Wieland De Meyer.

Volgens de laatste richtlijnen, mag elke bewoner van het WZC St.-Medard twee bezoekers hebben die om de twee weken mogen wisselen. “De richtlijnen vermelden helaas uitdrukkelijk dat er slechts één bezoeker tegelijk toegelaten is bij bezoek op de kamer. Voor dit type bezoek blijven de intussen gekende voorzorgsmaatregelen nog steeds gelden,” duidt de burgemeester de geldende coronamaatregelen.

Het is toegelaten dat een bezoeker een bewoner meeneemt voor een wandeling in de omgeving van het WZC of om even in de tuin te vertoeven. “We vragen wel dat de verzorging telkens ingelicht wordt bij vertrek en bij terugkeer. Zowel bezoeker als bewoner dragen een chirurgisch mondneusmasker.” Het is verder toegelaten om buiten meerdere personen te ontmoeten waarbij telkens wel de nodige afstand tussen bewoner en anderen gerespecteerd wordt én dat iedereen een mondneusmasker draagt. “Indien een bezoeker een bewoner meeneemt voor een autorit, dan kan dat mits enkel de chauffeur en de bewoner in de auto zitten, allebei met een mondneusmasker aan. Een uitstap om familie, vrienden of kennissen thuis te bezoeken raden we momenteel nog steeds ten sterkste af.”

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.