Opnieuw arrestaties na inbraak in tweede verblijf in Zeebrugge

Redactie KW

Donderdagmorgen werden meerdere personen aangetroffen in een tweede verblijf in Zeebrugge. Ze gingen op de loop, maar vijf personen konden worden gevat en gearresteerd.

Het gaat om een man van Marokkaanse origine en vier personen die beweren van Libië afkomstig te zijn. Op 6 mei deed zich al een gelijkaardige zaak voor, waarbij mensen hetzelfde pand viseerden. Toen werden een man uit Tunesië en een man uit Algerije in het tweede verblijf aangetroffen. Ook zij werden al gedagvaard voor de inbraak, de beschadigingen die zij hebben aangebracht en de diefstal van de goederen die zij in de woning hebben verbruikt.

“Eigenaars van tweede verblijven in de regio Zeebrugge doen er goed aan om hun woning en hun garagebox te komen nazien”, zegt proceur Frank Demeester. “Eigenaars die hun garageboxen verhuren moeten er rekening mee houden dat, als hun huurders deze boxen gebruiken voor feiten van mensensmokkel, deze onroerende goederen door de rechtbank kunnen worden verbeurdverklaard, ook al zijn ze geen eigendom van de huurder. Aannemers tot slot doen er goed aan om de toegang tot appartementen in aanbouw goed af te sluiten.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier