Opnamestop in AZ Damiaan Oostende na corona-uitbraak

Het AZ Damiaan in Oostende voert een tijdelijke opnamestop in. Minstens 17 patiënten en 20 medewerkers testten positief op corona, mogelijk de Zuid-Afrikaanse variant.

“Voor het welzijn van de overige patiënten en onze medewerkers voert het ziekenhuis een tijdelijke opnamestop in van één week voor patiënten die opgenomen moeten worden met overnachting”, laat het AZ Damiaan weten. “We nemen alle mogelijke maatregelen om nieuwe besmettingen te voorkomen.”

“Ingrepen en behandelingen via daghospitalisatie en raadplegingen gaan wel door en zijn volledig gescheiden van de zorgeenheden. De situatie wordt continu opgevolgd en volgens de evolutie zullen we verder bijsturen. Om onze telefooncentrales niet te overbelasten, vragen we dat patiënten niet zelf bellen. Onze medewerkers zullen contact opnemen als de ziekenhuisopname moet uitgesteld worden.”

“Dringend vaccins nodig”

Patiënten die op raadpleging of onderzoek komen in het ziekenhuis, moeten dat zo mogelijk alleen doen, zonder begeleider. Patiënten die symptomen vertonen, worden gevraagd om zich te laten screenen en niet naar het ziekenhuis te komen. Patiëntenbezoek is al enige tijd zeer strikt beperkt en we zetten sterk in op virtueel bezoek.

“We benadrukken dat alle maatregelen strikt gevolgd worden om de patiënten die momenteel in ons ziekenhuis verblijven in veilige omstandigheden de beste zorgen te geven”, luidt het nog. “We hopen dat zo snel als mogelijk de volgende vaccins worden geleverd. Al 300 zorgverleners kregen een vaccin, maar deze situatie toont nogmaals de hoogdringendheid aan om onszelf te beschermen, maar ook en vooral onze patiënten.”

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.