Opnames ‘Hotel Marcel’ van start

© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Marcel Vanthilt is vanaf 29 juni elke week te zien in een online talkshow via de Instagram- en Facebookpagina van Visit Oostende. In ‘Hotel Marcel’ ontvangt hij heel wat BV’s die een link met Oostende hebben. Maar ook Marcel heeft een link met de kuststad. De opnames startten zaterdag.

We zagen Marcel Vanthilt al even niet meer op het scherm. De 62-jarige muzikant en televisiemaker werd geboren in Lommel, maar ik ben al sinds mijn twaalfde een vaste gast in Oostende. Meer nog: hij heeft er zelfs een appartement dat hij gebruikt als tweede verblijf. “Ik heb een appartement in de Van Iseghemlaan, pal in het centrum van de stad. Maar momenteel wordt dat appartement echter wel verhuurd”, lacht Marcel als we hem even kunnen spreken, kort voor de opnames starten in de ‘Et Alors’, een horecazaak op de hoek van de zeedijk en de Vlaanderenstraat. “Weet je, mijn band met Oostende gaat ver terug. Mijn vader was een erg druk man, ik zag hem bijna nooit. De enige keer dat ik wat tijd met mijn vader kon doorbrengen was in de paasvakantie. En dan kwamen we naar Oostende. Net daarom heb ik zo’n goede band met de stad: het geeft me een goed gevoel door de tijd die ik er met mijn vader doorbracht.”

De eerste kennismaking van Marcel met Oostende dateert van 50 jaar geleden. “Ik herinner me nog dat we toen met mijn ouders altijd garnaalkroketten gingen eten in taverne James in de James Ensorgalerij. Dat is me altijd bijgebleven en dat was ook een tof gevoel. Ik was amper 12 jaar, maar naarmate ik ouder ben begon ik ook alleen naar Oostende te komen. Oostende trok me aan. Het is een echte stad. Het is nu zomer en druk, maar je kan hier even goed in november komen. Hier valt altijd wel iets te beleven. Vooral de veelzijdigheid van de stad is super. Je kan hier in de drukte vertoeven, maar niet veel verder kan je je ook in een oase van rust bevinden. Uiteraard is Oostende veel veranderd ten opzichte van vroeger. Ik herinner me nog de levendige Langestraat toen. Met dancing als de Kings.” Marcel komt minstens elke maand terug naar Oostende. “Ik ben hier gewoon graag. En ook mijn kinderen zijn hier graag”, gaat Marcel verder. “In augustus komen we zelfs een volledige maand. Eind juli loopt het huurcontract van het appartement af en dan trekken we zelf een maand lang in ons appartement.”

Marcel lijkt volledig klaar voor de start van de opnames voor de gloednieuwe talkshow in Oostende. In die talkshows komen heel wat gasten vertellen over hun eigen band met Oostende. De Et Alors werd ingericht als een echte studio. Een team van cameramensen en een echte redactie moeten de talkshow op het scherm brengen. “Eigenlijk is alles heel snel gegaan. Pas drie weken terug werd ik gecontacteerd en werd mij de vraag gesteld of ik niet wou meewerken aan de talkshow. Begin deze week werd het dan aangekondigd en zaterdag waren er al de eerste opnames. Maandag wordt de eerste show uitgezonden op de Instagram- en Facebookpagina van Visit Oostende. Die online programma’s, dat is de toekomst, hé. Meer en meer worden online programma’s gemaakt.”

Uiteraard vroegen we Marcel ook wat zijn favoriete plaats is in Oostende. “Ik ben eigenlijk iemand die heel veel wandelt. Oostende heeft geen geheimen meer voor mij. Ik kom overal. Maar als ik toch iets moet vernoemen: ik ga geregeld mosselen eten in De Kombuis in de Van Iseghemlaan. Dergelijke zaken waar ze frieten bakken midden in de zaak, dat zie je haast niet meer.” Ook voor Marcel ziet de zomer er totaal anders uit dan verwacht door de coronacrisis. “Heel wat optredens zijn niet kunnen doorgaan, waaronder een optreden op de Paulusfeesten. Maar gelukkig is er nu deze talkshow en straks presenteer ik ook vier dagen per week op radio Willy. En dan hopen dat we er vanaf september terug helemaal kunnen invliegen, hé. Alles zal echter afhangen van de versoepeling van de maatregelen. Maar laat ons eerst wat van de zomer en van Oostende genieten”, besluit Marcel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten