Opmerkingen over de collegesite in Tielt vanaf nu welkom via speciaal ontworpen website

De collegesite was een van dé gespreksonderwerpen van het afgelopen jaar. © Foto a-WME
Dries Bernaert

Sinds kort staat de website www.collegesite.be live. Daarop kunnen inwoners de plannen voor de vaak besproken collegesite inkijken en eventuele opmerkingen doorgeven tot 18 januari.

Schitterend nieuws was het in maart van dit jaar, toen de plannen van de nieuwe collegesite door de delegaties van N-VA/Open VLD en Iedereen Tielt werden voorgesteld. 141 appartementen, 70 serviceflats, een dienstencentrum en 4.000 vierkante meter winkeloppervlakte zou er binnen de zes jaar verrijzen op het bijna twee hectare grote terrein in het hartje van het Tieltse centrum. Een tijdelijke handelsvennootschap van Vlaemynck Invest en AO Van Tornhaut, een bouwbedrijf dat deel uitmaakt van VT Invest uit Aalter, zou tekenen voor de realisatie. Daarmee zou een einde komen aan een dossier dat ondertussen al vijftien jaar aansleept.

Schorsingsbesluit

Midden juni schorste provinciegouveneur Carl Decaluwé echter het onderhandelingsprotocol en het gunningsbesluit van het schepencollege voor de ontwikkeling van de collegesite. Dit op klacht van SP.A en CD&V, die inhoudelijke bezwaren hadden en vinden dat de gemeenteraad in deze gepasseerd werd. Eind juni besliste het schepencollege om het onderhandelingsprotocol en het gunningsbesluit voor de ontwikkeling van de collegesite in te trekken. Daarmee legde het zich de facto neer bij het schorsingsbesluit dat de provinciegouverneur uitvaardigde.

Zo werd de collegesite, hier het zicht vanuit het park, eerder al voorgesteld.
Zo werd de collegesite, hier het zicht vanuit het park, eerder al voorgesteld.© Repro WME

Schepen voor collegesite

Nu staat dus een nieuwe website online, die de plannen verduidelijkt en waar inwoners terecht kunnen om opmerkingen te geven. Het is echter de nieuwe beleidsploeg, die vanaf januari aan zet is, die met deze opmerkingen aan de slag moet. Vanaf januari wordt tweede schepen Vincent Byttebier (CD&V) de projectcoördinator van het stadsvernieuwingsproject voor de collegesite. Vraag is dus maar hoe ingrijpend de veranderingen zullen zijn die de toekomstige beleidsploeg wil doorvoeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier