Opmerkelijke teambuilding bij KRC Harelbeke: voetbaltrainers geven samen bloed

Initiatiefnemer Bart Vandoorn (liggend links) gaf samen met zijn collega-trainers bloed. (foto LOO)
Redactie KW

Het loopt goed bij KRC Harelbeke. Niet alleen de sportieve prestaties van de A-ploeg zijn prima, ook bij de jeugdwerking draait het vlot. De sportieve cel van de jeugd bewees met een bijzonder initiatief dat de clubleuze ‘Samen Sterk!’ niet zomaar uit de lucht is gegrepen.

Elk seizoen organiseert het jeugdbestuur voor zijn trainers twee tot drie keer een teambuildingsmoment. Dit keer was de initiatiefnemer van deze ‘Trainers Team Building’ (TTB, red.) opnieuw Bart Vandoorn (50), zelf al een viertal jaar trainer van de U19. “Samen met Jan Feys (sportief manager), Nick Bonte, Frank Kesteloot (middenbouw), Davy Vercruysse (keepers), Yves Vantieghem (technisch verantwoordelijke jeugdopleiding) en Frederique Mahieu (onderbouw) zocht ik opnieuw naar een geschikt moment om onze trainers bijeen te brengen. KRC Harelbeke telt maar liefst 37 jeugdtrainers en zo’n 380 spelers. Dit seizoen zijn er weer enkele nieuwe trainers bijgekomen. Daar de oefenmeesters vaak op verschillende tijdstippen aan het werk zijn, bestaat het risico dat ze elkaar maar heel weinig zien. Wij wilden dus de samenhang nog wat versterken door een gezamenlijke activiteit“, aldus Bart Vandoorn.

Sociaal engagement

Toevallig zag ik op een affiche dat er in CC Het Spoor een bloeddonatie werd georganiseerd. Ik speelde ook al lang met het idee om een basiscursus EHBO te organiseren voor alle jeugdtrainers. Wat moeten we doen bij een bloedneus bijvoorbeeld. Moet er nu ijs gelegd worden bij een voetblessure of juist niet? Daarover wilden we wel eens wat meer uitleg krijgen, evenals over het gebruik van de defibrillators. David Decraemer was bereid om die materie wat nader toe te lichten. Achteraf zijn we met onze ploeg trainers collectief bloed gaan geven. Uiteraard werd daar nog een gezellige babbel aan gekoppeld.”

Ik vermoed dat dit de eerste keer is dat zoiets op stapel werd gezet als teambuilding. Maar we zijn trots dat ook op zo’n manier het sociaal engagement van onze trainersstaf in de verf werd gezet”, besluit Bart Vandoorn. (MVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier