Opluchting in woonzorgcentra van Ardooie

In Sint-Vincentius worden nog vijf coronapatiënten verzorgd. © (Foto JM)
Redactie KW

Nadat in de twee woonzorgcentra in Ardooie afgelopen week het coronavirus zijn intrede deed, werden de bewoners en het personeel aan een hertesting onderworpen.

Opluchting alom. In het woonzorgcentrum aan de Kortrijksestraat werden bij de hertesting geen nieuwe positieve tests vastgesteld. Toch blijven ze hier alert. Er liggen nog steeds vijf bewoners in de corona-afdeling die er in gericht werd.

De bezoekersegeling werd er aangepast. Kamerbezoek is mogelijk door één vaste bezoeker. Zowel de bezoeker als de verblijver dienen een chirurgisch mondmasker te dragen. Vanaf zaterdag kan er een tweede bezoeker terecht aan het babbeltafeltje in het voormalig klooster en mits reservatie vooraf. Deze regeling geldt tijdens het hele weekend.

Ook in residentie Hardoy werd er hertest. Hier zijn de gedeeltelijke resultaten binnen. Bij de bewoners zijn er geen nieuwe positieve gevallen genoteerd. “Al 39 van de 44 medewerkers hebben een gunstige uitslag van hun test en wij wachten nog het resultaat van de overige medewerkers af”, klinkt het bij directeur Barbara De Poorter.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier