Oplossing in zicht voor vrouw die behoefte doet op straat, burgemeester vraagt collocatie

Redactie KW

De vrouw zwerft al een tijdje rond in en rond bibliotheek de Biekorf in Brugge.

De vele overblijfselen uit de middeleeuwen zijn dan misschien een zegen voor het toerisme in Brugge, dat wil nog niet zeggen dat àlle middeleeuwse gebruiken welkom zijn. Sören Goedbloed, zaakvoerder van restaurant Dell Arte, zette dinsdagnamiddag enkele tot de verbeelding sprekende foto’s op Facebook. “Kaksje doen midden op straat zegt ze! Schoon zicht voe men klanten hier, smakelijk!”, schreef de man. “En dan nog te zwijgen van al de toeristen en voorbijrijdende bussen die dit spektakel gezien hebben. Talloze mensen stonden er op te kijken en niks van schaamte.”

De vrouw zat er vijf minuten ‘op haar gemak’ en rookte intussen een sigaretje. “Echt een schande voor Brugge”, aldus nog Sören. “Wordt toch dringend tijd dat er hier iets aan gedaan wordt.” Jasper Pillen, gemeenteraadslid voor Open VLD in Brugge treedt hem bij en dringt aan op een oplossing. Er werden recent al meerdere klachten ingediend en het probleem is bekend, maar tot dusver werden er nog geen maatregelen genomen.

Jasper Pillen vraagt burgemeester Renaat Landuyt, bevoegd voor de openbare orde, om snel een oplossing te zoeken. “In de eerste plaats moet er een oplossing gevonden worden voor de dame zelf”, aldus Pillen. “Dit is mensonterend.”

Renaat Landuyt : “De politie krijgt dagelijks de opdracht om de dame in kwestie op te pakken”

Burgemeester Renaat Landuyt reageert als volgt : “De politie krijgt dagelijks de opdracht om de dame in kwestie op te pakken. Via het OCMW inloophuis ‘t Sas krijgt ze nachtopvang. Maar het probleem is dat die dame altijd maar wegloopt. Ik heb nu aan de procureur des konings gevraagd dat de politie een mandaat krijgt voor een collocatie, zodat zij een tijdje in een gesloten psychiatrische inrichting kan verblijven.”

(FV/SVK – Foto MVN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier