Ophef over fusie voetbalclubs VK Adegem en KSK Maldegem door loslippige politici

(foto gemeente Maldegem)
Redactie KW

Tijdens de laatste gemeenteraad in Maldegem kwam de aankoop van de terreinen van VK Adegem aan bod. In het kader hiervan hadden Open Vld-schepenen Jason Van Landschoot en Glenn Longeville het over een nakende fusie tussen VK Adegem en KSK Maldegem. De voorzitters van beide voetbalploegen zijn hiermee niet gelukkig: “Dit kan een negatieve invloed hebben op de fusiegesprekken.”

Zoals verwacht heeft de Maldegemse gemeenteraad woensdag de eerste stap gezet naar de aankoop van de voetbalvelden waarop VK Adegem speelt. De discussie in de gemeenteraad nam een andere wending toen zowel schepen Jason Van Landschoot als schepen Glenn Longeville (beiden Open Vld) het in hun tussenkomsten hadden over de op til zijnde fusie tussen VK Adegem en KSK Maldegem, en de andere bestemmingen die de aangekochte gronden dan zouden kunnen krijgen. Schepen Van Landschoot had het over het mogelijks aanleggen van een bos en een onthaastingsplaats; zelfs sociale woningbouw behoort tot de mogelijkheden.

Vrijdag had burgemeester Bart Van Hulle het in een krant zelfs over een nakende fusie tussen de beide voetbalploegen en het bouwen van een nieuw stadion op de terreinen van VK Adegem.

Alle oppositiefracties zijn het met de meerderheid eens dat alle voetbalclubs op een gemeentelijk terrein moeten kunnen spelen. Maar nu nog de terreinen van VK Adegem aankopen voor een ploeg die binnenkort een fusie aangaat met een andere ploeg en dan die terreinen zal verlaten? Die grond aankopen en er geen concrete plannen mee hebben is voor de oppositiefracties een overbodige koop, die de gemeente 750.000 euro zal kosten.

Twintig jaar

Zowel Gerard Van Landschoot, voorzitter van VK Adegem, als Kiran Van Landschoot, voorzitter van KSK Maldegem, waren niet gelukkig met de uitspraken van de beide schepenen in de gemeenteraad en de verklaring van de burgemeester in de pers.

“De burgemeester heeft voor zijn beurt gesproken”, laat Gerard Van Landschoot weten. “Er wordt al twintig jaar gesproken over een fusie tussen de beide clubs en er zijn nu inderdaad gesprekken over een mogelijke fusie lopende. Maar nu al uitspraken doen over de fusie kan een negatieve invloed hebben op de fusiegesprekken.”

De voorzitter van KSK Maldegem – die voor Open Vld in de gemeenteraad zetelt – bevestigde de uitleg van de voorzitter van VK Adegem. In de gemeenteraadszitting zelf had hij het bestaan van de fusiegesprekken bevestigd en eraan toegevoegd dat die gesprekken goed opschoten.

Wat er ook gebeurt, met of zonder fusie of aankoop van de terreinen door de gemeente: VK Adegem heeft nu nog de zekerheid dat het nog twee jaar op de huidige terreinen kan spelen.

(Leopold Veirman)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.