Ophaling van papier en karton en PMD draait in de soep in Bredene

Redactie KW

Intercommunale IVOO startte dit jaar met een nieuwe ophaler voor de ronde in Bredene en dat liep niet van een leien dakje.

Aan tal van huizen in Bredene bleven het papier/karton en PMD dinsdag na de middag voor de deur staan. Afvalintercommunale IVOO had een nieuwe ophaler aangesteld, maar de nieuwe firma startte de ophaling bijzonder vroeg – al vanaf 6 uur ‘s morgens – en introduceerde ook meteen een volledig nieuwe ophaalronde. Wie dus vroeger gewoon was dat de ophaalwagen om 12 uur aan de deur passeerde, kwam voor verrassingen te staan. Bovendien beschikte de nieuwe firma nog niet over aangepaste ophaalwagens en werden PMD en papier/karton gescheiden opgehaald, waardoor heel wat inwoners dachten dat één fractie niet werd meegenomen.

Het gemeentebestuur van Bredene wil zich dan ook verontschuldigen bij de bevolking voor deze gebrekkige ophaling, maar legt de verantwoordelijkheid hiervoor volledig bij intercommunale IVOO. Het heeft haar bedenkingen ook via een schrijven officieel aan de intercommunale overgemaakt.

(JC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier