‘Operatie Rozet!’ voorgesteld in Steenbrugge: “Kan woninginbraak voorkomen”

Redactie KW

Donderdag werd in de Benedictijnenstraat in Steenbrugge de preventiecampagne ‘Operatie Rozet!’ voorgesteld. Stad Brugge wijst met deze operatie op het belang van een goed afgewerkt cilinderslot om woninginbraken te voorkomen.

De diefstalpreventieadviseur, gemeenschapswachten en de wijkinspecteur zullen daarom volgende week, na afspraak met de bewoners, 600 voordeuren in Steenbrugge controleren. “Het gaat om een proefproject, afhankelijk van de evaluatie kan dit uitgebreid worden naar andere wijken”, zegt diefstalpreventieadviseur Kasper Maertens.

De bewoners krijgen een flyer met de controleresultaten en een vrijblijvende aanmoediging. “Met deze actie willen we mensen vooral laten stilstaan bij de fysieke inbraakweerstand van hun woning”, zeggen burgemeester Dirk De fauw en schepen van Preventie Mathijs Goderis.

Premie aanvragen

Met de opknappremie subsidieert Stad Brugge verbouwingen en duurzame ingrepen aan woningen ouder dan 15 jaar. “Wie zijn woning beveiligt met extra fysieke maatregelen kan daarvoor ook deze premie aanvragen”, zegt burgemeester De fauw.

Korpschef Dirk Van Nuffel benadrukt ook goed sluitgedrag. “Trek de deur niet gewoon achter je dicht, maar sluit ze ook volledig met de sleutel. In de buurt van glas laat je de sleutel aan de binnenzijde beter niet op het slot zitten.” (CGRA)

Info: www.brugge.be/opknappremie, www.brugge.be/diefstalpreventieadvies

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier