Operatie Proper beloont SK Staden en GVB Oostnieuwkerke

Jeroen Vermeersch van de gemeente Staden, Jean-Pierre Deraeve van voetbalclub SK Staden, schepen Chris Verhaeghe, Nele Haeve van Vrije Basisschool Oostnieuwkerke en Berdieke Ooms van Mirom Roeselare bij de overhandiging van de cheques in Operatie Proper. © (foto JCR)
Redactie KW

‘Operatie Proper’, een project van Mirom Roeselare en Mooimakers, moedigt scholen en verenigingen aan om hun terreinen zwerfvuilvrij te houden. Een doel dat ook voetbalclub SK Staden en de Vrije Basisschool Oostnieuwkerke niet onberoerd liet. Als beloning voor hun inspanningen mochten ze samen een bedrag van 2.466 euro in ontvangst nemen.

“Aan de vorige editie van ‘Operatie Proper’ namen 25 scholen en verenigingen deel”, weet milieuschepen Chris Verhaeghe (Open VLD). “Zij kregen als beloning samen een bedrag van 20.607 euro.”

“Dit jaar schreven zomaar eventjes 45 verenigingen en scholen in voor het initiatief van Mooimakers en Mirom Roeselare. Mooimakers, een Vlaams initiatief van openbare afvalstoffenmaatschappij Ovam, Fost Plus en de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten, wil zo werk maken van de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten. Enerzijds worden scholen en verenigingen aangemoedigd om hun terreinen proper te houden, anderzijds denken ze zelf na over hoe ze zwerfvuil kunnen vermijden.”

“Ondanks de coronacrisis slaagden 41 deelnemers erin om hun actie tot een goed einde te brengen. In totaal delen Mirom Roeselare en Mooimakers dit jaar 33.978 euro uit onder de deelnemers. De twee deelnemers uit Staden, SK Staden en de Vrije Basisschool Oostnieuwkerke, mochten respectievelijk 1.200 en 1.266 euro op hun rekening bijschrijven.”

“De school werd beloond omdat ze op pad ging om zwerfvuil te ruimen, terwijl ze haar leerlingen ook met succes stimuleerde om brood- en koekjesdozen en drinkbussen te gebruiken.”

Watertappunt

“Ook SK Staden ging zwerfvuil ruimen, niet enkel op de eigen terreinen, maar ook in de ruimere omgeving van sportcentrum De Wankaarde en de bibliotheek. Daarnaast ging de club de strijd aan tegen sigarettenpeuken en lieten ze een watertappunt installeren. Het tappunt moet het gebruik van herbruikbare waterflessen stimuleren.”

De inschrijvingen voor 2021 van ‘Operatie Proper’ zijn ondertussen van start gegaan. Scholen en verenigingen kunnen zich nog tot eind januari inschrijven via mooimakers.be/operatie-proper. Ook deelnemers aan vorige edities kunnen nog in de prijzen vallen. (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier