Openluchtzwembad in Kortrijk opent zaterdag de deuren

Arne Vandendriessche, Sven Decaesstecker, Francine Cosaert en An Vandersteene. © LOO
Redactie KW

Op zaterdag 2 juni opent het openluchtzwemseizoen in Kortrijk. De toegang tot het zwembad in de Abdijkaai is die dag gratis.

Wie die dag wil zwemmen, moet wel een sportkaart moet hebben. Die voorwaarde geldt trouwens gedurende de hele tijd dat het openluchtzwembad open zal zijn. “Nu al zijn er ongeveer 40.000 sportkaarten in omloop“, aldus Mia Maes, directeur van de sportdienst. “Wie er nog geen zou hebben, kan er eentje laten aanmaken. Onder meer in de Abdijkaai.” Dat kost eenmalig 3 euro.

Het openluchtzwembad gaat één maand vroeger open dan de voorbije twee jaar. Een gevolg van de samenwerking met S&R Group: deze zwembadbouwer bouwt het nieuwe zwemparadijs op Kortrijk Weide en zal na de opening nog zeker drie jaar de zwembaden Lagaeplein en Abdijkaai uitbaten. “Onder meer ex-burgemeester Antoon Sansen drong erop aan om het openluchtzwembad weer vroeger in het jaar te openen”, aldus schepen van Gebouwen Arne Vandendriessche.

“Wat er daarna gebeurt, zullen we later bekijken. Veel zal afhangen van deze zomer”, stelt Tom Hillewaere van S&R. Schepen van Sport An Vandersteene (N-VA): “Laat ons inderdaad focussen op deze zomer. We hopen dat het geen kwakkelzomer wordt zoals vorig jaar.” Toen bezochten 15.794 mensen het zwembad in twee maanden tijd.

Toegangsverbod

Wie een duik wil nemen in het openluchtzwembad, betaalt 7 euro voor een enkel ticket. Er zijn ook 5- en 10-beurtenkaarten te koop. Kortrijkzanen en Zwevegemnaar genieten een voordeeltarief: respectievelijk 10 euro (normaal 15) en 15 euro (normaal 20). Er zijn ook abonnementen. Personen jonger dan 26 jaar of ouder dan 60 genieten eveneens van een korting, net als personen met een beperking.

Zwemshorts zijn net als vorig jaar niet toegelaten“, stelt zwembadcoördinator Sven Decaesstecker. “We schakelen met Euro Protection Guard ook security in en de politie zal regelmatig langskomen. Wie het te bont maakt, kan een toegangsverbod van drie maanden krijgen. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier