Openluchttentoonstelling brengt duidelijk beeld over toekomstig Keizerspark in Wingene

© foto Nele
Redactie KW

Op het Gemeenteplein is een openluchttentoonstelling te bewonderen. Aan de hand van spandoeken en een digitaal scherm krijgen de inwoners meer informatie over de bouwplannen van het Keizerspark.

“Eind april werden de ontwerpplannen al voorgesteld tijdens een digitale infovergadering met de gemeenteraad”, verduidelijkt burgemeester Hendrik Verkest. “Ook alle adviesraden kregen intussen een grondige toelichting over het project. Begin juli werd een lanceringmoment voorzien voor het grote publiek. Door corona kon dit niet doorgaan.” De gemeente ging op zoek naar een goed alternatief om de inwoners goed en tijdig te kunnen informeren.

“Deze openluchttentoonstelling, die inwoners gedurende de volledige maand juli op het Gemeenteplein kunnen bezoeken wanneer ze dit zelf willen, is volledig coronaproof“, weet schepen van Communicatie Brecht Warnez. Voor de omwonenden staat er binnenkort ook nog een moment gepland waarop ze een extra woordje uitleg krijgen van de experten van de gemeente en het ontwerpteam”.

Grote verhuis

Intussen krijgt het Keizerspark steeds meer vorm. ” De afgelopen maanden werden onze bouwplannen steeds concreter”, weet schepen van Cultuur Lieven Huys. “Er werd gerekend en getekend, nagedacht over materialen en noem maar op.” Nog voor het bouwverlof wordt de bouwaanvraag ingediend. In 2021 volgt een aanbestedingsprocedure om een aannemer aan te stellen. Als alles goed verloopt starten begin 2022 de werken op het terrein. Het einde van de werken is voorzien in het najaar 2024.

Eind 2021 zal een verhuis plaatsvinden van de gemeentelijke diensten. “De diensten uit het gemeentehuis worden twee jaar lang gehuisvest in het parochiaal centrum of in containers op het Gemeenteplein”, verduidelijkt burgemeester Hendrik Verkest. “De bibliotheek verhuist tijdelijk naar de kerk op de Hille. Er komt een centralisatie van de hoofdbibliotheek en de bibliotheek van Zwevezele. In het centrum van Wingene komt een tijdelijk bibpunt waar boeken afgehaald en ingeleverd kunnen worden. (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten