Openluchtspektakel Strat’e Varia verhuist naar stationsplein van Blankenberge

Alfons Monte: "Het is de bedoeling dat de mensen ook nu weer met een echt 'wauw'-gevoel naar huis gaan." © WK
Redactie KW

Zaterdag wordt Blankenberge weer ondergedompeld in de magische sfeer van Strat’e Varia. Voor de derde editie wordt er uitgeweken naar het vernieuwde stationsplein.

De lat ligt elk jaar iets hoger, maar Strat’e Varia wist de verwachtingen al iedere keer in te lossen. Dit jaar gaat de nieuwe show van TNT Crew – finalisten van Belgium’s Got Talent 2016 – in première. “De slotact op het Koning Leopold III-plein wordt vanaf dertig meter hoogte losgelaten op het publiek; een technisch hoogstandje waarbij Strat’e Varia dit jaar nóg meer inspeelt op de beleving. Het is immers de bedoeling dat de mensen ook nu weer met een echt ‘wauw’-gevoel naar huis gaan”, zegt de Blankenbergse cultuurschepen Alfons Monte (N-VA).

Na het overdonderende succes van de eerste editie verhuisde de slotshow van Strat’e Varia vorig jaar naar de Grote Markt. Voor de derde editie wordt er uitgeweken naar het Koning Leopold III-plein: de Blankenberge-letters worden daar het decor van levende standbeelden en acrobatische free runners. Voor het evenement wordt elk jaar zo’n 20.000 euro uitgetrokken. “Maar het loont om vernieuwend te blijven: Strat’e Varia is iets waar achteraf nog lang over wordt gepraat”, klinkt het.

Zaterdag wordt om 20.30 uur het startschot gegeven door Cirq’ulation Locale, een wandelende straatact die de toeschouwers van de Kerkstraat naar het Koning Leopold III-plein moet lokken. Daar gaat om 21.30 uur de avondshow ‘Play’ van start: een energiek spektakel met trampoline-acts, steltlopers en vuurwerk dat eindigt met een duizelingwekkende finale op grote hoogte. “De derde editie van Strat’e Varia wordt zo letterlijk én figuurlijk ook een beetje de vuurdoop voor het vernieuwde stationsplein, waar we voor de slotshow zo’n acht- à negenduizend toeschouwers verwachten”, besluit schepen Monte.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier