Openluchtfilm en oldtimers in centrum van Beveren-Leie

Bjorn Breye, Sabine Kerkhove, Lore Hooghe, Angelique Deroose van de organisatie en kinderen Lennert en Wout Breye. Zij verwachten allemaal veel van de avondfilm in open lucht en het oldtimerevenement. © DJW
Redactie KW

De vereniging Retrocruisers Belgium is al aan de vierde editie toe van het oldtimerevent dat de voorbije jaren toch flink wat geïnteresseerden trok naar de openluchtshow. Nu wordt voor het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 juni in Beveren-Leie voor de eerste keer samengewerkt met Bezo, de vereniging van Beverse Zelfstandige Ondernemers die exact een jaar geleden werd opgericht om het lokale middenstandsgebeuren weer op te krikken.

Zeg maar: de Beverse versie van Unizo. Angelique Deroose en Sabine Kerkhove zijn allebei betrokken bij de organisatie van het evenement en maken ook deel uit van Bezo.

“Het is een goeie zaak dat beide verenigingen de handen in elkaar slaan. Voor zaterdag 15 juni hebben wij twee evenementen op de affiche staan. Eerst heb je de Silly Games met een vijf tot zes gekke spelen waarmee verenigingen, organisaties, groepen zich kunnen vermaken. Het is een soort Spel zonder Grenzen, zoals je dat in de goeie ouwe tijd zag op tv. Elke deelnemersgroep telt maximaal vijf leden. Daarvoor moeten ze inschrijven. Voor dit onderdeel van de zaterdagavond vragen wij dat er zich toch een aantal deelnemers melden. Tot nog toe hebben wij niemand die zal deelnemen. Dat is jammer maar wij hopen er toch op de limiet een aantal sportievelingen van te overtuigen om zich daarvoor in te schrijven. Die Silly Games gaan vooraf aan de avondfilm in open lucht die om 22 uur wordt gedraaid. Dat gebeurt op de grasstrook tussen ontmoetingscentrum Het Klokhuis en lokaal de Kernelle. Wij voorzien in tafeltjes, stoeltjes en dergelijke meer. Titel van de film? Gone, met Nicolas Cage in de hoofdrol. En dat is een echte aanrader!”

Op zondag 16 juni is het van 10 tot 18 uur dan tijd voor de oldtimers, de hotrods, US cars en vans die samen op het kerkplein en eventueel ook in de Kerkdreef staan. Er is ook een retromarkt met gezellige kraampjes en foodtrucks. Plus een optreden van twee live bands. Om 17 uur is er de prijsuitreiking van de mooiste auto’s.

Concurrentie

“We hebben de datum van het evenement in vergelijking met de voorbije jaren wat opgeschoven“, aldus Angelique Deroose. “Waarom? Omdat wij anders teveel concurrentie van het Sinksenweekend vrezen. Die dagen is er toch flink wat te doen, ook binnen de families. Zo is het goed mogelijk dat je dan een mindere opkomst hebt. Vergeet ook de Sinksenfeesten in Kortrijk niet waar toch heel wat mensen uit onze regio naar toe gaan. Vandaar de beslissing om het nu in het derde weekend van juni te doen.”

20.000 lotjes

Naar oldtimers gaan kijken, aangevuld met hotrods en vans: voor de specialisten in het vak is dat altijd een feest. De eigenaars geven de passende uitleg en commentaar. Een andere blikvanger zal zeker de mechanische stier zijn waarop iedereen zijn evenwichtskunsten kan uitproberen.

“Het wordt in alles een attractief spektakel“, dixit Angelique Deroose en Sabine Kerkhove. “We hopen op mooi, aangenaam weer en een pak bezoekers. Zeker ook voor onze avondfilm die wordt afgedraaid in een groene omgeving. Met deze tweedaagse willen we Beveren-Leie in the picture brengen. Later dit jaar volgt een eindejaarsactie van de zelfstandige ondernemers in de gemeente. Vorig jaar konden we 20.000 lotjes aan de man brengen.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier