Nadat de Lokale Politie in Brugge verhuisde naar een nieuw complex aan de Lodewijk Coiseaukaai 3 kwam het oude politiecommissariaat in de Hauwerstraat, vlakbij 't Zand, leeg te staan. Het gebouw onderging een grondige benovatie, wat staat voor beter of zo klimaatneutraal mogelijk renoveren. Dit nieuwe pand zal zowel onderdak bieden aan The Student Village (dat een nieuwe thuis moet vormen voor de zowat 9.000 studenten die aan Brugse hogescholen verbonden zijn) en De Brug, Centrum voor het Vrije Denken en HuisvandeMensBrugge.

Vrijdag raakte bekend dat deze twee organisaties op zaterdag 22 en zondag 23 juni hun openingsweekend op het getouw zetten. Op de openingsavond ben je welkom om mee te komen zingen met het Brugse koor No Notes. "We willen jong en oud samenbrengen rond een gevarieerd repertoire", klinkt het. Aansluitend volgt een optreden van MAANBAR, de Nederlandstalige Brugse band die geselecteerd is voor de talentenjacht van de Red Rock Rally, het voorjaarsfestival dat op woensdag 1 mei het Astridpark moet doen vollopen.

Zondagvoormiddag 23 juni modereert An Peuteman, redactrice bij het weekblad Knack, een gesprek met de schepenen Pablo Annys (sp.a), Franky Demon (CD&V) en Mercedes Van Volcem (Open VLD) rond het thema 'Hoe zorgzaam is Brugge?'. De thema's zijn leefmilieu, welzijn, levensbeschouwing en jeugd. Wie deel uitmaakt van het publiek zal de kans krijgen om vragen te stellen. De drankopbrengst van het weekend zal trouwens integraal gaan naar de MUG-Heli.

(svv)

Nadat de Lokale Politie in Brugge verhuisde naar een nieuw complex aan de Lodewijk Coiseaukaai 3 kwam het oude politiecommissariaat in de Hauwerstraat, vlakbij 't Zand, leeg te staan. Het gebouw onderging een grondige benovatie, wat staat voor beter of zo klimaatneutraal mogelijk renoveren. Dit nieuwe pand zal zowel onderdak bieden aan The Student Village (dat een nieuwe thuis moet vormen voor de zowat 9.000 studenten die aan Brugse hogescholen verbonden zijn) en De Brug, Centrum voor het Vrije Denken en HuisvandeMensBrugge.Vrijdag raakte bekend dat deze twee organisaties op zaterdag 22 en zondag 23 juni hun openingsweekend op het getouw zetten. Op de openingsavond ben je welkom om mee te komen zingen met het Brugse koor No Notes. "We willen jong en oud samenbrengen rond een gevarieerd repertoire", klinkt het. Aansluitend volgt een optreden van MAANBAR, de Nederlandstalige Brugse band die geselecteerd is voor de talentenjacht van de Red Rock Rally, het voorjaarsfestival dat op woensdag 1 mei het Astridpark moet doen vollopen.Zondagvoormiddag 23 juni modereert An Peuteman, redactrice bij het weekblad Knack, een gesprek met de schepenen Pablo Annys (sp.a), Franky Demon (CD&V) en Mercedes Van Volcem (Open VLD) rond het thema 'Hoe zorgzaam is Brugge?'. De thema's zijn leefmilieu, welzijn, levensbeschouwing en jeugd. Wie deel uitmaakt van het publiek zal de kans krijgen om vragen te stellen. De drankopbrengst van het weekend zal trouwens integraal gaan naar de MUG-Heli.(svv)