Opening zwembad van Moorslede vindt plaats halfweg oktober

De eerste of tweede week van september worden de baden gevuld met water © Foto JS
Redactie KW

De werken aan het zwembad De Amfoor schieten goed op en alle achterstand werd in de verlofperiode volledig ingehaald. Burgemeester Ward Vergote kijkt alvast uit naar de officiële opening van het bad op 23 oktober met minister-president Geert Bourgeois.

Het volledig vernieuwde zwembad in Moorslede is aan de afwerkingsfase toe. Zo is de betegeling in de inkomhal, de bar, de kleedkamers en de ruimtes voor de redders al volledig afgewerkt. Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan het opvoegen van de badkuip met een speciale kunststofvoeg. De elektriciteit wordt verder gelegd en de ventilatie wordt geplaatst. Ook aan de buitenkant worden de latten gelegd om het exterieur dan te bekleden met gevelplaten.

“We hebben het groot bad alsook het kleine bad en kleuterbad al eens gevuld om te testen of alles goed dicht is. Op één plekje na was het volledig waterdicht. Ondertussen is dat al opgelost en zullen we in de eerste of tweede week van september het bad probleemloos kunnen vullen”, legt burgemeester Ward Vergote (Visie) uit.

Identiteitscontrole

In mei liepen de werken nog twee à drie weken vertraging op, maar door een wijziging in het werkschema en een ploeg die doorwerkte tijdens de verlofperiode kon die vertraging volledig worden ingehaald. “Ik ben alvast heel tevreden met het verloop van alle werken. Ook op financieel vlak konden we alles binnen de opgestelde prijzen en vooropgestelde afwijking doorvoeren”, zegt Ward.

Grote wijzigingen tijdens de bouwwerken zijn er niet meer gebeurd. Enkel het kassasysteem zal nog een uitbreiding ondergaan. “We hebben ervoor gekozen om te werken met een identiteitscontrole, op die manier kunnen we nagaan vanuit welke gemeente welke zwemmer is”, vertelt de burgemeester.

De gemeente kijkt nu alvast uit naar de opening van het vernieuwde zwembad. “De officiële opening zal plaatsvinden op 23 oktober met minister-president Geert Bourgeois (N-VA). Maar een week of twee voordien zullen we een proefweekend organiseren voor familie en vrienden van iedereen die meewerkte aan De Amfoor. Op die manier hebben we de testfase al volledig doorlopen voor de officiële opening”, aldus de burgemeester.

(AFM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier