Opening wintermarkt Brugge: “Wij willen volledig vernieuwde kerstverlichting”

In een koud maar rustig herfstweer werd de vernieuwde wintermarkt in Brugge deze avond officieel geopend. “Wij willen met het nieuwe stadsbestuur spreken over een volledige nieuwe kerstverlichting”, sprak Piet Vanderyse, voorzitter van het Brugs Handelscentrum.

BRUGGE — opening Kerstmarkt Wintermarkt / op de foto: Bianca Vanpraet, Lisa Eerebout, Nico Derpoorter, Kevin Eerebout en Vanessa Vandewalle (Foto Davy Coghe) © Davy Coghe

Er vloeide al heel wat inkt over de wintermarkt. Niet in het minst over de naam voor het evenement dat dus nog voor het officiële Sinterklaas-feest start. Daarom noemen de organisatoren het sinds enkele jaren ook een wintermarkt in plaats van kerstmarkt. Wat er ook van mag zijn, deze avond werd het evenement officieel geopend door Piet Vanderyse, de voorzitter van het Brugs Handelscentrum en schepen Pablo Annys, die namens burgemeester Renaat Landuyt de honneurs waarnam.

De nieuwe indeling van de kraampjes en de andere opstelling van de ijspiste op de Markt werden wel gesmaakt door de bezoekers, zoals Bianca Van Praet, Lisa Eerebout, Nico Derpoorter, Kevin Eerebout en Vanessa Vandewalle. “Op de Markt zou er wat meer muziek mogen klinken”, vond het gezelschap. “Er is wel muziek op de ijspiste zelf maar voor de rest hoor je niet veel. Het is ook wel jammer dat er geen vuurkorven staan. Dat is zo typerend voor een kerstmarkt en brengt bijzonder veel sfeer mee. Wij komen echt wel vaak naar de kerstmarkt en dan vooral naar het kraampje van Piet Vanderyse en Philippe Leloup op het Simon Stevinplein. Er klinkt hier altijd leuke muziek en de sfeer is er gewoon super.”

Op de vernieuwde Wintermarkt kreeg de ijspiste een nieuwe indeling op de Markt van Brugge.
Op de vernieuwde Wintermarkt kreeg de ijspiste een nieuwe indeling op de Markt van Brugge.© Davy Coghe

Het organiserende Brugs Handelscentrum trok intussen naar de ijspiste op de Markt waar voorzitter Piet Vanderyse traditiegetrouw een woordje deed. Hij dankte in het bijzonder bestuursleden Peter De Smedt en Philippe Leloup die bijzonder veel tijd hadden gestoken in de voorbereiding van het evenement. “Voor de constructieve verderzetting van dit evenement hopen we ook op een goede samenwerking met het nieuwe stadsbestuur en we kijken in het bijzonder uit naar een volledige vernieuwde kerstverlichting”, zei Piet Vanderyse.

(PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.