Opening vernieuwd stadspark Veurne een succes

Redactie KW

Net geen 2.000 Veurnaars waren zondag, tijdens de dag van het Park, aanwezig voor de opening van het vernieuwde stadspark bij de Walburgakerk.

Ondanks de minder goede weersvoorspellingen waren de weergoden Veurne toch goed gezind en konden de aanwezigen ten volle genieten van de opening. Na verwelkoming door de Belleman, een woordje door de burgemeester, Johan Vanmarcke van de Ghesellen en schepen Anne Dequidt, opende de burgemeester officieel het stadspark.

Onder begeleiding van een gids konden de genodigden kennismaken met het vernieuwde park waarbij ze de nodige informatie kregen over onder andere geschiedenis, de nieuwe bank, het blauw aangelegde pad, beplanting, … Daarna kon men op de Grote Markt genieten van Veurnse specialiteiten zoals de Veurnse Meringuetaart, plukverse aardbeien, rijsttaart van het Bakkerijmuseum, een overheerlijke chocomousse en ijsje, met een kopje koffie, thee of fruitsap voor de kinderen. Die konden ook spelen op het nieuwe speelplein, het springkasteel, eendjes vissen of zich laten schminken. Een namiddagje genieten voor groot en klein dus, met succes.

(CCV – foto CCV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.