Opening van stadsdiensten in Auriscentrum lokt tientallen Ieperlingen

Jeroen Laseure

Dinsdagmiddag om 14 uur zijn de loketten van de stadsdiensten in Ieper geopend in het Auriscentrum. Hermine Vanlerberghe was de eerste officiële bezoeker.

Afgelopen vrijdag sloten de stadsdiensten definitief de deuren in de Lakenhalle en namen ze hun intrek in het Auriscentrum op Ter Waarde. Dinsdagnamiddag volgde de officiële opening. “Alles is net op tijd klaar geraakt. Dinsdagvoormiddag hebben we nog de laatste verhuisdozen uit de onthaalruimte weggehaald”, vertelt burgemeester Jan Durnez.

Het was iets over 13.30 uur toen de eerste Ieperlingen aankwamen in hun nieuwe stadhuis. Hermine Vanlerberghe uit Ieper was de eerste officiële bezoeker. “Ik kom mijn identiteitskaart vernieuwen”, vertelde Hermine, die een bos bloemen kreeg van de burgemeester.

Opening van stadsdiensten in Auriscentrum lokt tientallen Ieperlingen

Het onthaal werkt met een ticketsysteem, maar dat liet het net bij de opening afweten. “Het is een tijdelijk probleem dat we meteen zullen oplossen”, aldus schepen Katrien Desomer. “Intussen helpen we zelf de mensen verder.” Er daagde opvallend veel volk op na de officiële opening. Tientallen mensen kwamen op de eerste dag al een kijkje nemen in het Auriscentrum. “Met zo’n grote groep zouden we al problemen gehad hebben in de onthaalruimte van de Lakenhalle”, lachte burgemeester Jan Durnez.

(JL – Foto’s EF)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 1 april