Opening van coronaproof evenementenplein in Kortrijk geannuleerd door storm Odette

De opening van het eerste coronaproof evenementenplein van Vlaanderen wordt geannuleerd door het stormweer. “We kunnen de veiligheid van de artiesten en de bezoekers niet garanderen bij dit weer”, klinkt het. Het Zesde Metaal zou zaterdagavond optreden in Kortrijk, zondag was Brihang aan de beurt. Het evenement was met 1.200 tickets volledig uitverkocht.

Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal kwam eerder al een kijkje nemen naar de opbouw van de site.

In samenspraak met de brandweer, de podium- en constructiebouwers en het meteostation Koksijde hebben stad Kortrijk en organisator Wilde Westen besloten het openingsweekend van Depart XXL te annuleren. “Er worden zaterdagavond opnieuw windstoten tot 90 kilometer per uur verwacht. Bij dit aanhoudende stormweer kunnen we de veiligheid niet garanderen. Bovendien willen we niemand nodeloos de baan opsturen in dit weer. Het organiseren van een evenement van die omvang zou onverantwoord zijn”, zo staat in het persbericht.

“Optredens worden verplaatst”

Schepen van Evenementen Kelly Detavernier (N-VA) en schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA) blijven evenwel ambitieus. “Noch corona, noch Odette zal ons tegenhouden. We kijken samen met de artiesten om de optredens te verplaatsen naar een nieuwe datum”, klinkt het.

Het coronaproof evenementenplein biedt ruimte aan 1.200 toeschouwers en is opgebouwd uit 42 zeecontainers met daarin een podium, bar en toiletten. Het publiek zit per bubbel van vijf en onderverdeeld in vier compartimenten van 400 personen. Elk compartiment heeft een eigen bar, eigen sanitair en een eigen in- en uitgang zodat de toeschouwers niet met elkaar in contact kunnen komen. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.