Het Plopsa Hotel in De Panne zou normaal gezien op vrijdag 23 oktober feestelijk de deuren openen. Maar toen gisterenavond (vrijdagavond) duidelijk werd dat coronaregels vanaf maandag opnieuw fors worden opgevoerd, kreeg de Plopsa Group een rist vragen, bezorgdheden en annulaties binnen van mensen die een kamer hadden geboekt.

"Daarop hebben we, na rijp beraad en met pijn in het hart, beslist om de opening uit te stellen", zegt CEO Steve Van den Kerkhof. "Het heeft voor ons geen zin om een investering van 25 miljoen euro op deze manier te openen."

27 november

Voor mensen die al een kamer hadden geboekt wordt in onderling overleg naar een oplossing gezocht, laat Plopsa Group weten. De nieuwe openingsdatum is vrijdag 27 november, als de omstandigheden zich daartoe lenen. De themaparken blijven intussen wel open, maar dan onder een beperkte capaciteit en met gesloten restaurants.

Het Plopsa Hotel in De Panne zou normaal gezien op vrijdag 23 oktober feestelijk de deuren openen. Maar toen gisterenavond (vrijdagavond) duidelijk werd dat coronaregels vanaf maandag opnieuw fors worden opgevoerd, kreeg de Plopsa Group een rist vragen, bezorgdheden en annulaties binnen van mensen die een kamer hadden geboekt. "Daarop hebben we, na rijp beraad en met pijn in het hart, beslist om de opening uit te stellen", zegt CEO Steve Van den Kerkhof. "Het heeft voor ons geen zin om een investering van 25 miljoen euro op deze manier te openen."Voor mensen die al een kamer hadden geboekt wordt in onderling overleg naar een oplossing gezocht, laat Plopsa Group weten. De nieuwe openingsdatum is vrijdag 27 november, als de omstandigheden zich daartoe lenen. De themaparken blijven intussen wel open, maar dan onder een beperkte capaciteit en met gesloten restaurants.