Opening James Ensorhuis Oostende uitgesteld

De opening van het vernieuwde Ensorhuis in Oostende, voorzien op dinsdag 19 mei, is uitgesteld door de coronacrisis.

De werken aan het vernieuwde James Ensorhuis en belevingscentrum worden voorlopig opgeschort naar aanleiding van de verstrengde maatregelen rond de coronavirus-pandemie (COVID-19). De nieuwe openingsdatum is momenteel nog onbekend. Binnen de huidige planning moet er nog rekening gehouden worden met negen weken werk vanaf het ogenblik dat de werken opnieuw opstarten.

“Veiligheid primeert. Daarom werd besloten om de werken aan het James Ensorhuis stil te leggen. Van zodra de werken veilig kunnen worden verdergezet, gaat het hele team van architecten en aannemers opnieuw vol goede moed aan de slag. Dit is op vandaag de enige juiste beslissing om mensen niet in gevaar te brengen“, zegt burgemeester Bart Tommelein (Open VLD).

Nieuwe datum volgt

Het nieuwe museum bestaat uit het oorspronkelijke huis van James Ensor in de Vlaanderenstraat en een gloednieuw interactief belevingscentrum in het aanpalende pand op de hoek van de Vlaanderenstraat en de Van Iseghemlaan. Dat wordt aangevuld met wisselende exposities met origineel werk van de Oostendse kunstenaar.

Meer informatie over de nieuwe openingsdatum van het vernieuwde James Ensorhuis volgt.

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.