Opendeurdagen nieuwe campus AZ Delta in Rumbeke dan toch geannuleerd

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De opendeurdagen van AZ Delta op 14 en 15 maart worden geannuleerd. De federale regering raadt aan om indoor evenementen van meer van 1.000 mensen niet te laten plaatsvinden, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De opendeurdag voor het brede publiek van 15 maart, was volzet. 10.000 mensen hadden zich hiervoor ingeschreven. “Voor de opendeur voor medewerkers op 14 maart waren er ruim 7.000 inschrijvingen. Het is met pijn in het hart dat we de evenementen moeten schrappen”, klinkt het in een persbericht.

“Na de afgelasting van de Dag van de zorg, hadden we overleg gepleegd met het Agentschap Zorg en Gezondheid en de provinciale gezondheidsadviseur. We konden de opendeurdagen laten doorgaan omdat ze niet in een operationeel ziekenhuis zouden plaatsvinden. Intussen hebben we verder contact gehouden met de bevoegde diensten. Ons standpunt is altijd geweest dat we de instructies van de overheid zouden volgen. Deze instructies zijn er nu en dus worden de opendeurdagen van dit weekend geschrapt.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier