Opendeur in de nieuwbouw van de stedelijke technische dienst

© (Foto MD)
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

De Technische Dienst van de stad langs de Ouderdomseweg neemt zondag van 10 tot 17 uur voor het eerst deel aan VOKA’s Open Bedrijvendag. Je krijgt een rondleiding doorheen het nieuwe gebouw en maakt kennis met alle diensten en het uitgebreide machinepark. Ook voor kinderen zijn er heel wat leuke activiteiten voorzien.

Doorheen het uitgestippelde parcours krijgen bezoekers een inkijk in de werking van de administratie en de ateliers van de Technische Dienst.

Je ontdekt: het administratief complex en de werkplaatsen, de doorgevoerde digitalisering, de werking van de technische dienst: de administratie, de poetsdienst, de dienst gebouwen en facilitair beheer, de sportdienst, de groendienst, garage, ongediertebestrijding, openbare werken, signalisatie, uitleendienst en de diverse magazijnen, het uitgebreide machinepark en lopende projecten realisaties.

Kinderen krijgen de kans om mee te bouwen aan ‘De Werf’, echte durvers kunnen met de hoogtewerker ‘de neus van de reus’ bekijken. Er zijn ook springkastelen en ballonnen, voor elk wat wils.

In de feesttent kan je terecht voor een hapje en een drankje ten voordele van het Dierenasiel Poezewoef. Iedere bezoeker krijgt een leuke attentie.

Ben Hamerlinck, algemeen beleidscoördinator van de dienst: “Eigenlijk namen we deze infrastructuur al twee jaar geleden in gebruik, maar door het gekende beestje kunnen we het geheel pas nu voorstellen aan het grote publiek. We komen van heel ver: met de schop en kruiwagen tot drie grote kranen, en van het depot in de Ieperstraat en de burelen in de Veurnestraat tot dit reusachtige complex hier. Maar eerst hebben we stelselmatig het materieel verbeterd, om te eindigen met de magnifieke gebouw als kers op de taart.”

“In 2017 werd reeds gestart met de planning. Maar zelfs nu zijn we met deze infrastructuur nog ver vooruit op onze tijd. De 82 huidige medewerkers zijn ook niet meer de ‘parochiewerkers’ van vroeger. Wij hebben immers 20.000 klanten in Poperinge. De voorbereiding in kantoren via allerlei digitalisering is de helft van het werk. En wij blijven ons inzetten, in dienst van iedere Poperingenaar”, zegt Ben Hamerlinck.

Vrijdagavond had de officiële inhuldiging plaats voor alle medewerkers. Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) nam er het woord. “Dit project betekende voor de stad een investering van net geen 7 miljoen euro. De bebouwde oppervlakte bedraagt 2.750 m2, op een terreinoppervlakte van 11.850 m2. We maakten een hinkstapsprong vanuit de 19de naar de 20ste eeuw, en de site sluit mooi aan op de stedelijkesportzone. Later komt er nog een loods bij ter vervanging van het stadsdepot in de Ieperstraat”, aldus de burgemeester.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier