Openbare verkoop Aviflora brengt ruim 60.000 euro op

Philippe Verhaest

De volledige inboedel van het voormalige familiepark Aviflora werd tijdens de openbare verkoop aan de man gebracht. Die bracht ruim 60.000 euro op.

Op de openbare verkoop in Het Lindenhof in Deerlijk daagden ongeveer 200 kooplustigen op. Werkelijk alles ging er onder de veilinghamer: van grote attracties als een draaimolen tot afvalcontainers, bartafels en zelfs keukenvoorraad.

De liefst 1.817 loten werden allemaal verkocht, bevestigt het Waregemse veilinghuis Galle-Vite. “Goed voor een bedrag van ruim 60.000 euro”, klinkt het. “Het was al snel duidelijk dat de inboedel van Aviflora op meer interesse kon rekenen dan andere openbare verkopen.”

Openbare verkoop Aviflora brengt ruim 60.000 euro op

Een indoor speelplein ging voor 5.000 euro onder de hamer, de bedrogspiegels die jaren aan de ingang stonden werden voor 450 euro verkocht.

Ook Marnick Goossens, voormalig zaakvoerder en eigenaar van Aviflora, was aanwezig op de openbare verkoop. “Dit is emotioneel erg hard voor mij, maar ik wilde er echt bij zijn”, zegt hij. “Ik heb me maandenlang opgesloten, maar het is tijd om me weer onder de mensen te begeven. Niettemin doet het pijn te zien dat alles van ‘mijn’ Aviflora verkocht wordt.”

Openbare verkoop Aviflora brengt ruim 60.000 euro op

Hoe de toekomst van de Aviflora-site er uitziet, is erg onduidelijk. Enkele maanden geleden was er nog sprake van enkele kandidaat-overnemers, maar dat plan ging uiteindelijk niet door. “Een doorstart behoort niet langer tot de mogelijkheden”, aldus Ingelmunsters burgemeester Kurt Windels (De Brug). “We hopen dat er snel een kandidaat-investeerder opstaat die de site een nieuwe bestemming wil geven. Aan een verloederde Aviflora heeft niemand boodschap. Maar als gemeente in de site investeren is niet aan de orde. Een pretpark runnen behoort nog altijd niet tot onze kerntaken.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.