Openbare tennisterreinen in Roeselare blijven voorlopig dicht

© SB
Redactie KW

Sinds vorige week is het terug toegestaan om in open lucht te tennissen, maar in Roeselare zijn de drie openbare tennispleinen gelegen langs de Beekstraat en de Wallemeers voorlopig nog altijd dicht.

Volgens de politie kan de veiligheid bij openbare tennisvelden niet voldoende gegarandeerd worden. Vandaar dat overal nu een nieuw slot hangt aan de toegangsdeuren van de terreinen. “In veel gevallen ligt het tennisterrein naast een speelpleintje. Zolang de regels voor de speelpleinen niet versoepelen hebben we beslist met de Task Force om de tennisterreinen gesloten te houden om samenscholingen te vermijden”, zegt korpschef Curd Neyrinck.

Een ander probleem die zich vormt wanneer de tennisterreinen toch zouden open gaan is dat er onvoldoende kan gecontroleerd worden of de nieuwe hygiëneregels en de tennisrichtlijnen wel correct nageleefd worden. Zo moet er bijvoorbeeld altijd ter plaatse desinfecterend product aanwezig zijn. Bij de tennisclubs is dat te doen, maar op een openbaar terrein is dat praktisch onhaalbaar.

(SBR- Foto SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier