Openbare Kortrijkse WZC’s starten met tweede vaccinatieronde

Gerarda Barzeele kreeg vandaag haar tweede prikje.© AN
Gerarda Barzeele kreeg vandaag haar tweede prikje.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Alle bewoners en personeelsleden van de woonzorgcentra van Zorg Kortrijk (Biezenheem, De Zon, De Weister, Ter Melle en Sint-Jozef) kregen al een eerste prik met het Pfizer-vaccin. Vandaag (donderdag) start de tweede vaccinatieronde. “Deze campagne loopt tot en met 15 februari. We voorzien vanaf begin maart een versoepeling van de bezoekersregeling”, aldus schepen De Coene.

De vaccinatiecampagne in de woonzorgcentra van Zorg Kortrijk startte op 6 januari met bewoonster Gerarda Barzeele in woonzorgcentrum Sint-Jozef en duurde drie weken. “Het vaccineren zelf verliep zeer vlot, maar we waren uiteraard afhankelijk van de leveringen van het vaccin”, aldus schepen van Zorg Philippe De Coene (SP.A)

Het gaat in totaal om 1.339 vaccins. Exact 444 daarvan gingen naar bewoners van de woonzorgcentra en 38 naar bewoners van aanpalende assistentiewoningen. Daarnaast kregen ook 775 personeelsleden, stagiaires en vrijwilligers en 82 huis- of tandartsen een prikje.

“Aangezien we meer dosissen dan verwacht uit de flacons van Pfizer konden halen, hebben we beslist om ook een vaccin aan te bieden aan de huis- en tandartsen met patiënten in onze woonzorgcentra. Zo ging er geen enkele dosis verloren en konden we ook al de meerderheid van de huisartsen in Kortrijk voorzien van een vaccin.”

Start van tweede campagne

Op donderdag 28 januari start het toedienden van de tweede dosis van het Pfizer-vaccin. “We starten opnieuw in Sint-Jozef met onder meer bewoonster Gerarda Barzeele. Vanaf 15 februari zullen alle personeelsleden en bewoners beide dosissen hebben gekregen.”

Het duurt minstens een week vooraleer de bescherming van de tweede prik goed begint te werken. “Daarom voorzien we een versoepeling van de bezoekersregeling vanaf begin maart. Tot en met eind februari blijven we vragen aan bezoekers om een sneltest af te leggen en geldt de regeling van maximaal 2 vaste bezoekers per dag, die wekelijks kunnen wisselen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier