Openbaar onderzoek naar windmolens De Zesling levert 3.000 bezwaarschriften op

Het Burgerplatform verzet zich tegen de windmolenplannen.© AVH
Het Burgerplatform verzet zich tegen de windmolenplannen.© AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Er werden tijdens het openbaar onderzoek een 3.000-tal individuele bezwaarschriften ingediend tegen het Zeslingproject dat zes windmolens van 200 meter hoog wil neerplanten in Oostkamp en Beernem.

“Heel wat mensen volgen onze redenering die stelt dat deze windturbines te dicht bij twee woonkernen zouden komen en het project niet in lijn ligt met de visie van minister Demir die windmolens liefst dichtbij industrie wil plaatsen. Bovendien mogen ze niet in ecologisch waardevolle gebieden geplaatst worden. Er ontstond namelijk discussie omdat twee windmolens in een natuurreservaat van Natuurpunt zouden terechtkomen”, klinkt het bij het burgerplatform dat zich tegen de komst van de windmolens verzet.

“We hebben vanuit het Burgerplatform steeds geprobeerd om constructief onze bezorgdheden te uiten naar de diverse betrokkenen, en hopen dat de gemeenten en de minister deze grondig zullen bekijken en hiermee rekening zullen houden in hun beslissing. We willen ook nog eens meegeven dat dit best indrukwekkende cijfer aan bezwaren wel degelijk gaat om unieke bezwaren, verzameld onder de huidige coronamaatregelen. We hebben de cijfers ook niet groter gemaakt door bezwaren stelselmatig dubbel in te dienen bij beide gemeenten.”

Krachtig signaal

De bevolking heeft volgens het burgerplatform een krachtig signaal gegeven dat ze oprecht bezorgd zijn. “Vanuit het Burgerplatform willen we ons alvast engageren om constructief te blijven meedenken en werken aan een heerlijke buurt, op maat van iedereen die hier woont, wandelt, fietst, toeristisch de regio verkent, … en ter versterking van de unieke en waardevolle lokale natuur”, besluiten de burgers. Het is nu aan de betrokken gemeenten om een advies aan de hogere overheid te schrijven. (AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier