Openbaar domein in wijk Nieuwenhove steekt in het nieuw

Het totale project kostte 727.188,76 euro, btw inbegrepen. © GST
Redactie KW

Zaterdag werd het vernieuwde openbaar domein in de wijk Nieuwenhove in Oostkamp in aanwezigheid van heel wat bewoners en gemeentebestuur officieel ingehuldigd.

Zowat vier jaar geleden ontving het gemeentestuur heel wat signalen van bewoners die niet meer tevreden waren van het openbaar groen, de voet- en fietswegels. Vooral het feit dat alles verouderd was, stoorde de omwonenden. Op sommige plaatsen verhinderde het openbaar groen zelfs een comfortabel gebruik van de fiets- en voetwegels, maar woekerend openbaar groen op private percelen zorgde voor veel wrevel. Ook de vele bomen, de soort, standplaats en de grootte ervan was soms moeilijk verenigbaar met de bebouwing met een bijkomende factor dat het onderhoud arbeidsintensief en duur was voor de gemeente.

300.000 bloembollen

In 2016 is er dan na een bewonersbevraging een omvormingsplan voor Nieuwenhove opgemaakt waarbij het de bedoeling was om gefaseerd het openbaar domein te heraanleggen. Daarbij werd er veel meer rekening gehouden met de juiste boom op de juiste plaats, 165 werden er aangeplant en er werden 300.000 bloembollen geplant die vanaf het voorjaar veel meer kleur in de wijk moeten brengen. Daarbij werd ook gezorgd dat alles veel onderhoudsvriendelijker is.

Vijf nieuwe kindvriendelijke speeltuigen werden opgebouwd. Ook aan de waterhuishouding werd veel aandacht besteed. Waar het echt nodig was, zijn de parkeerplaatsen behouden, maar ze werden omgevormd naar groene parkeerplaatsen, 900 vierkante meter in totaal. Er werd gezorgd voor goede bruikbare paden met veel aandacht voor de struiken geen hinder meer veroorzaken, niet op private terreinen, noch op de wegels.

Het totale project kostte 727.188,76 euro, btw inbegrepen.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier