Open Wervendag geeft bezoekers knap uitzicht op Brugge

Redactie KW

In Brugge was het tijdens Open Wervendag aanschuiven voor de sky-watch op ‘t Zand: geen attractie van de Meifoor maar een platform waarmee aannemer Aswebo bezoekers hoog boven de stad van het uitzicht liet genieten.

Koenraad en Pieterjan Buysse hadden alvast geen last van hoogtevrees. “Leuk om onze stad eens vanuit de lucht te zien. De huizen leken ongeveer allemaal even hoog, maar de drie bekende torens staken er echt wel opvallend bovenuit”, zeggen ze. “Brugge ziet er vredig uit vanop die hoogte. Maar je kon ook tot ver buiten ‘t stadscentrum zien: de Pathoekeweg bijvoorbeeld, en ook de gevangenis zag je perfect liggen. Het verraste me hoe groot dat complex eigenlijk wel is”, zegt mama Thekla Roose.

Ze herinnert Koenraad en Pieterjan eraan dat ze al eens op ‘t Belfort geweest zijn toen ze kleiner waren. “In onze familie is dat traditie. Eigenlijk zou elke Bruggeling zijn stad zo eens vanuit de lucht moeten zien.” Hun huis in Assebroek hebben Koenraad en Pieterjan daarboven niet gevonden. “Maar wel de watertoren van Sint-Kruis”, aldus de broers. Het gezin bezocht ook de rest van de werf op het nieuwe ‘t Zand.

(WK – foto WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier