Open VLD Tielt gaat niet akkoord met verdeling van 380.000 euro uit coronanoodfonds

©ALINE BRUGMANS BELGA
©ALINE BRUGMANS BELGA
Redactie KW

Open VLD Tielt gaat niet akkoord met hoe de 380.935 euro subsidies uit het coronanoodfonds door het stadsbestuur verdeeld zullen worden.

Een vijfde van het bedrag wil de stad gebruiken als extra werkingssubsidie, tachtig procent zou naar investeringen gaan. “Dat er een deel van deze middelen gebruikt wordt voor investeringen, kunnen we inkomen”, zegt Open VLD-raadslid Joris Tack. “De voorgestelde verhouding tussen werkingssubsidies en investeringen kan je dan weer in vraag stellen. Vele andere gemeenten deden het voorbije half jaar een impactbevraging bij hun verenigingen, in Tielt bleef het echter stil op dat gebied. Met zo’n bevraging kan je de extra kosten om coronaproof te werken en mininkomsten door het weggevallen van evenementen beter in kaart brengen.”

Open VLD vindt dat de subsidie in eerste instantie gebruikt moet worden om de verenigingen rechtstreeks te ondersteunen in hun werking. “Deze punten hebben we tijdens de vorige gemeenteraad aangekaart bij het stadsbestuur, maar we kregen geen gehoor. Nu gaat slechts 76.000 euro rechtstreeks naar de verenigingen, waarvan sommige amper de schamele 50 euro of 0,5 euro per lid krijgen.”

Het stadsbestuur stelt dat de adviesraden voor jeugd, sport en cultuur het best kunnen oordelen hoe het bedrag verdeeld moet worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.