Open VLD lanceert aprilvis voor gelijke rechten

Open VLD hoopt dat er effectief een regenboogzebrapad komt aan het station van Blankenberge.© WK
Open VLD hoopt dat er effectief een regenboogzebrapad komt aan het station van Blankenberge.© WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

‘Open VLD Blankenberge steekt oversteekplaats in een regenboogkleurtje’. Het blijkt een aprilvis te zijn, maar de Blankenbergse oppositie hoopt met haar ludieke actie wel wat extra aandacht voor diversiteit en gelijke rechten te genereren.

De Blankenbergse liberalen namen woensdagnacht zogezegd zelf de verfborstel ter hand om de oversteekplaats aan het station in een regenboogmotief te schilderen. “Een bevriend bedrijfsleider schonk ons de verf”, klonk het in een persbericht. Even later volgde een ‘erratum’ met de mededeling dat het om een aprilvis ging.

“We hoopten op die manier wat extra aandacht voor diversiteit en gelijke rechten te genereren, en voor het voorstel dat we op de eerstkomende gemeenteraad zullen voorleggen”, verduidelijkt fractieleider Björn Prasse. Dat voorstel, de aanleg van een regenboogzebrapad, wil Open VLD graag gerealiseerd zien tegen 17 mei, Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.

“Symbolische plaats”

“Verschillende kustgemeenten, waaronder Koksijde en Oostende, gingen ons reeds voor. Het is tijd dat Blankenberge ook een passend statement maakt”, klinkt het. Open VLD schuift bewust de drukke oversteekplaats aan het station naar voor als symbool voor verdraagzaamheid. “Er is in onze stad, en misschien zelfs aan de hele kust geen oversteekplaats te vinden waar meer mensen van verschillende achtergronden oversteken”, aldus nog Björn Prasse.

Schepen van Mobiliteit Sandy Buysschaert (CD&V) wijst erop dat de door Open VLD voorgestelde locatie een gewestweg is. “Wat niet wegneemt dat het voorstel van Open VLD bespreekbaar is. Overigens hebben we als stadsbestuur wel degelijk aandacht voor het thema: ook in Blankenberge hing onlangs de regenboogvlag uit aan het stadhuis”, klinkt het.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.