Open VLD Blankenberge lanceert website ‘geenkruisoverdezomer.be’

Open VLD Blankenberge doet zelf ook enkele voorstellen voor deze zomer zoals winkelweekends en avondshopping.©NICOLAS MAETERLINCK BELGA
Open VLD Blankenberge doet zelf ook enkele voorstellen voor deze zomer zoals winkelweekends en avondshopping.©NICOLAS MAETERLINCK BELGA
Redactie KW

Na de berichtgeving omtrent de reeds geschrapte zomeractiviteiten aan de kust, lanceert Open VLD Blankenberge nu de website ‘geenkruisoverdezomer.be’: een creatieve denktank waar iedereen zelf coronaveilige voorstellen kan doen. “Onze boodschap is eenvoudig: maak nu nog geen kruis over de zomer. Geef gasten en inwoners perspectief.”

Grote massabijeenkomsten zullen deze zomer nog niet kunnen, maar Open VLD Blankenberge pleit voor een ‘plan B’. “Uiteraard staan de volksgezondheid en veiligheid voorop, maar er zijn heel wat activiteiten die geen bedreiging zijn voor de volksgezondheid en toch kleur in ons leven kunnen brengen. Niets doen, maakt het niet veiliger, integendeel. Neem het heft in handen en creëer een veilig aanbod”, roept fractieleider Björn Prasse op.

Flexibel

Met de website als werkinstrument wil de partij samen met de bevolking en in overleg met het lokaal bestuur op zoek gaan naar wat wel nog kan. “Het afgelopen jaar hebben we gezien dat overheden, bedrijven, handelaars en ook individuele burgers zich extreem flexibel hebben opgesteld. Tijdstippen, hoeveelheden, locaties, contactvormen, afstanden, … Allemaal parameters waarmee men aan de slag is gegaan om toch iets mogelijk te maken. Maak dus nog geen kruis over de zomer en wees creatief, want zo lang de mensen naar Blankenberge mogen komen, zullen ze dat ook doen”, klinkt het.

Op de website geenkruisoverdezomer.be doet Open VLD zelf alvast aan aantal veilige voorstellen; van avondshopping en winkelweekends tot een outdoor escape room of een filmvoorstelling in bubbels.

“Daarnaast willen we vooral de vele ideeën bundelen die leven bij de bevolking. Op die manier geef je de mensen perspectief, en misschien kunnen we samen het stadsbestuur overtuigen om een aantal van hun ideetjes op poten te zetten”, besluit de lokale Open VLD-voorzitter Mitch De Geest.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.