Open VLD Blankenberge hekelt ‘respectloze omgang met schenkingen’

De schilderijen zijn een schenking van Danny en Etienne Van Audenaerde.©WK WK
De schilderijen zijn een schenking van Danny en Etienne Van Audenaerde.©WK WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Open VLD Blankenberge beschuldigt het stadsbestuur ervan respectloos om te gaan met schenkingen. Aanleiding is een reeks schilderijen van de Blankenbergse kunstschilder Frans Regoudt, die tot voor kort in de raadzaal van het stadhuis hingen en nu volgens voormalig cultuurschepen Philip Konings in de kelder stof staan te vergaren.

“De schilderijen zijn een schenking van Danny en Etienne Van Audenaerde. Ze deden die enkele jaren geleden cadeau aan de stad, met als enige voorwaarde dat de schilderijen voor de bevolking toegankelijk zouden zijn. Dat Frans Regoudt nota bene ereburger is van de stad, maakt het verhaal zowaar nog pijnlijker.”

De liberale raadsleden onthielden zich daarom principieel bij de stemming over het agendapunt waar schenkingen aanvaard werden. Fractieleider Björn Prasse: “Wij geven hiermee het duidelijk signaal dat schenkingen aanvaarden een gemakkelijke eerste stap is, maar dat daarna het doel van de schenking en de overeenkomst met de schenker absoluut gerespecteerd moeten worden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.