Open monumentendag ‘Maak je Monument’ in Veurne

Redactie KW

Voor Open Monumentendag, op zondag 14 september, organiseerde de cultuurdienst van Veurne in samenwerking met het Bakkerijmuseum en het Kasteel van Beauvoorde de wedstrijd ‘Maak je Monument’.

Aan de geïnteresseerde kinderen werd gevraagd een kunstwerk te maken, met Lego, schilderen of tekenen, met gips, …, waarmee zij hun visie en de evolutie van de Citerne, het Kasteel en het Bakkerijmuseum in de toekomst aantonen. Zo waren er bijvoorbeeld kinderen die van het Kasteel van Beauvoorde een muziekschool maakten. Maar ook voor de Citerne lieten de kinderen hun fantasie en creativiteit de vrije loop. Zo hoorde onder andere een fabriek met zwembad en een lanceerbasis voor raketten tot de prachtige werkjes.

Deze talrijke werkjes werden op de drie locaties tentoongesteld waar telkens, op verschillende tijdstippen uiteraard, de prijs van de jury werd uitgereikt door burgemeester Peter Roose. Daarnaast hadden de vele bezoekers de mogelijkheid om alle werkjes te bewonderen en te stemmen op hun favoriete ontwerp. Aan de hand hiervan zal op woensdag 24 september nog een publieksprijs uitgereikt worden aan diegene(n) die met zijn/haar/hun werkje de meeste stemmen ontving van de bezoekers.

(CCV-foto CCV)