Open Liberaal Koekelare wil jeugdhuis in de sporthal van De Mote

Lindsay Vanhoverbeke, Henk Dejonghe, Bart Vermote, Demis Delaeter, Tony Logghe en Pascal Lust. © gf

Open Liberaal wil een nieuwe locatie voor Den Deugniet in de sporthal aan De Mote. Het jeugdhuis heeft nochtans sinds oktober 2019 zijn stek boven het jongerencafé El Passo. Jeugdschepen Jan Lievens is niet te vinden voor dit voorstel.

Open Liberaal wil een definitieve locatie voor jeugdhuis Den Deugniet aan De Mote. “Het jeugdhuis was eerst gelegen in de Sterrestraat, vroegere café De Germinal. Nu bevindt het zich boven café El Paso in de Noordomstraat. Maar deze situatie is onhoudbaar”, vindt Henk Dejonghe, voorzitter van Open Liberaal Koekelare.

“Maar wij hebben een positief en concreet voorstel. Een grondige en broodnodige renovatie dringt zich op voor de kleedkamers en sanitaire ruimtes sporthal 1 in De Mote. Dat ondersteunen wij met Open Liberaal ten volle. Daarom stellen we voor om op de eerste verdieping van de aanbouw een polyvalente ruimte te voorzien die ter beschikking gesteld kan worden voor Den Deugniet. Na verloren investeringen op de vorige sites is het hoogtijd voor een definitieve locatie voor het jeugdhuis.”

Je bouwt toch geen huis met 10 slaapkamers als je 2 kinderen hebt?

“Onze voorgestelde locatie heeft tal van voordelen: dicht bij de jeugdlokalen, sport en recreatie en weg van de bewoning in de centrumstraten wat de overlast alleen maar ten goede komt. Tevens is deze locatie vlakbij het kantoor van onze sport- en jeugdconsulent.”

Jeugdschepen Jan Lievens (Open VLD) reageert: “Het bestuur van jeugdhuis Den Deugniet heeft de huidige locatie enthousiast onthaald. Ze zijn blij dat ze hun werking kunnen heropstarten na een pauze van twee jaar. Het voorstel om een jeugdhuis te voorzien op de eerste verdieping van de sporthal is peperduur, we spreken toch al snel over enkele honderdduizenden euro’s.”

Belastingen omhoog?

“Dit zijn investeringen die niet in verhouding zijn tot de huidige werking van het jeugdhuis. Jebouwt toch ook geen huis met 10 slaapkamers als je maar 2 kinderen hebt? Als we zo’n sommen uittrekken voor het jeugdhuis, wat schiet er dan nog over voor de andere jeugdverenigingen met grotere ledenaantallen – die ook noden hebben? Of moet dit volgens Open Liberaal van het budget van de sport genomen worden? Of moeten de gemeentebelastingen omhoog volgens hen? Voor Open VLD kan dit allemaal absoluut niet”, besluit Jan Lievens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier