Open call experimenteel Kunstenfestival Watou

Kunstenaar Koen Vanmechelen.© MD
Kunstenaar Koen Vanmechelen.© MD
Redactie KW

Parallel met het kunstenfestival Watou 2021 wordt in de zomer ook een experimenteel traject afgelegd. Curator is kunstenaar Koen Vanmechelen. Kunstenaars uit alle disciplines en laatstejaars bachelor- en masterstudenten van een kunstopleiding kunnen deelnemen aan het project. Hiervoor wordt op 1 februari een open call gelanceerd onder de noemer ‘Patchwork – een open onderzoek naar Watou 3.0’.

Kandidaten kunnen zich opgeven voor deelname door een motivatiebrief, een cv en een portfolio te bezorgen. Een jury onder voorzitterschap van Koen Vanmechelen zal de deelnemers selecteren. Voor de stad zetelt Cultuurschepen Loes Vandromme (CD&V) in deze jury.

Per onderzoeksperiode – van 20 tot 25 juli en van 17 tot 22 augustus – komen maximum 20 kunstenaars in aanmerking. Na het Watou-bad kunnen deze kunstenaars een projectvoorstel indienen voor de editie van Watou 2022. Ook hier zal de jury onder voorzitterschap van Koen Vanmechelen een selectie maken. Aan de open call is een reglement verbonden waarin alle modaliteiten en voorwaarden zijn vastgelegd.

Het punt wordt voorgelegd tijdens de Poperingse gemeenteraad van maandag 25 januari. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten