Beste Nieuwpoortenaars,

Beste bezoekers,

Sinds het weekend is ons leven veranderd. We dienen om te gaan met maatregelen die diep ingrijpen in ons dagelijks leven.

Vandaag worden we meer en meer bewust van de gevolgen van die regels. Koppig als we zijn, proberen we de kantjes ervan af te lopen. In deze brief vraag ik u om dit niet te doen.

Het is nu zwart of wit. We kunnen niet een beetje zwanger zijn.

Ik besef dat het leven hier in Nieuwpoort ontregeld is. We kunnen niet naar het werk, ondernemers hebben geen inkomsten meer, kinderen zitten thuis omdat de scholen dicht zijn. Lekker sporten, genieten, ontspannen in een café: het kan niet. Echt niet.

Velen werken nu extra hard. Mensen in de zorg verdienen ieders respect en steun. Maar ook wie achter de schermen werkt en nu in moeilijke omstandigheden doorzet en de maatregelen volgt, hoe moeilijk ook, moet door ons gesteund worden.

Maak het hen niet nog moeilijker. Respecteer de adviezen. Kom niet in groep samen, ook niet om een ijsje of wafel te kopen of stiekem in een groepje wat te skaten op een afgesloten terrein. Ik zie het gebeuren en kan het maar niet begrijpen.

Nieuwpoort ontvangt zijn bezoekers altijd met open armen en probeert steeds goed voor zijn bezoekers te zorgen. Vandaag vraag ik u, beste bezoeker, stel uw bezoek wat uit. We zijn nu niet in staat om u te ontvangen zoals het hoort. Onze stadsinfrastructuur is gesloten en onze bewoners moeten beschermd worden.

Hoofdzaak nu is de verspreiding tegengaan. Het is daarom erg belangrijk om de adviezen te blijven opvolgen. We kennen ze intussen allemaal, zwart op wit. Waarom die kantjes er proberen aflopen?

Hoe lang het allemaal zal duren weet ik niet. In elk geval zullen de komende weken niet altijd makkelijk zijn. We proberen hulp te bieden waar kan. Zo werken we aan manieren om de ondernemers in Nieuwpoort tegemoet te komen. U hoort er nog van.

Daarnaast proberen de stadsmedewerkers de dringende dienstverlening te blijven garanderen. Vanop afstand. De huisvuilophaling gaat door maar ook daarbij beschermen we de stadsmedewerkers maximaal. Misschien zal een niet dringende taak, een beetje onkruid hier en daar bijvoorbeeld, niet meteen aangepakt worden.

Wel volgen we de adviezen op. Zwart op wit.

Mag ik dit ook van u vragen?

Weet u, we kunnen niet een beetje zwanger zijn.

Burgemeester Geert Vanden Broucke

Beste Nieuwpoortenaars, Beste bezoekers, Sinds het weekend is ons leven veranderd. We dienen om te gaan met maatregelen die diep ingrijpen in ons dagelijks leven. Vandaag worden we meer en meer bewust van de gevolgen van die regels. Koppig als we zijn, proberen we de kantjes ervan af te lopen. In deze brief vraag ik u om dit niet te doen. Het is nu zwart of wit. We kunnen niet een beetje zwanger zijn. Ik besef dat het leven hier in Nieuwpoort ontregeld is. We kunnen niet naar het werk, ondernemers hebben geen inkomsten meer, kinderen zitten thuis omdat de scholen dicht zijn. Lekker sporten, genieten, ontspannen in een café: het kan niet. Echt niet. Velen werken nu extra hard. Mensen in de zorg verdienen ieders respect en steun. Maar ook wie achter de schermen werkt en nu in moeilijke omstandigheden doorzet en de maatregelen volgt, hoe moeilijk ook, moet door ons gesteund worden. Maak het hen niet nog moeilijker. Respecteer de adviezen. Kom niet in groep samen, ook niet om een ijsje of wafel te kopen of stiekem in een groepje wat te skaten op een afgesloten terrein. Ik zie het gebeuren en kan het maar niet begrijpen. Nieuwpoort ontvangt zijn bezoekers altijd met open armen en probeert steeds goed voor zijn bezoekers te zorgen. Vandaag vraag ik u, beste bezoeker, stel uw bezoek wat uit. We zijn nu niet in staat om u te ontvangen zoals het hoort. Onze stadsinfrastructuur is gesloten en onze bewoners moeten beschermd worden. Hoofdzaak nu is de verspreiding tegengaan. Het is daarom erg belangrijk om de adviezen te blijven opvolgen. We kennen ze intussen allemaal, zwart op wit. Waarom die kantjes er proberen aflopen? Hoe lang het allemaal zal duren weet ik niet. In elk geval zullen de komende weken niet altijd makkelijk zijn. We proberen hulp te bieden waar kan. Zo werken we aan manieren om de ondernemers in Nieuwpoort tegemoet te komen. U hoort er nog van. Daarnaast proberen de stadsmedewerkers de dringende dienstverlening te blijven garanderen. Vanop afstand. De huisvuilophaling gaat door maar ook daarbij beschermen we de stadsmedewerkers maximaal. Misschien zal een niet dringende taak, een beetje onkruid hier en daar bijvoorbeeld, niet meteen aangepakt worden.Wel volgen we de adviezen op. Zwart op wit. Mag ik dit ook van u vragen? Weet u, we kunnen niet een beetje zwanger zijn. Burgemeester Geert Vanden Broucke