Opbrengst Warmste Week Veemarkt in Kortrijk klokt af op 7.125 euro

© JVGK
Redactie KW

Zondag werd de Kortrijkse actie Warmste Week Veemarkt en mARCt de Triomphe afgesloten. Het marktje zelf haalde 4.624,80 euro op. De Lions Club Kortrijk deed er 2.500 euro bovenop.

Een hele week lang namen 54 verschillende verenigingen en organisaties in 28 huisjes deel aan de Warmste Week Veemarkt. Onder de noemer mARCt de Triomphe werden pakjes ingezameld voor kansarmen. “Alles draaide rond warme momenten. Er is nog solidariteit. Als je iemand gelukkig maakt, maak je jezelf dubbel gelukkig. We mochten 1.001 pakjes ontvangen. Een daverend succes”, aldus initiatiefneemster Eefje Cottenier van De Stuiverij.

De geschenkjes die later binnenkwamen, werden verzameld door Katrien Maes van ruilwinkel Swop & Go en Sofie Dekein, die al jaren een kerstfeest organiseert ten voordele van maatschappelijk kwetsbaren. “We zamelen ook geschenkjes in en weten perfect waar naartoe ermee”, zeggen ze.

“Als je iemand gelukkig maakt, maak je jezelf dubbel gelukkig” – Eefje Cottenier

“Het is een mooi initiatief. Ouders leren zo hun kinderen delen. De stad steunt dit zeker. We werken al 5 jaar rond armoede in Kortrijk en steunden al 200 acties tegen armoede”, zegt Laurent Hoornaert, kabinetchef van de burgemeester.

Opbrengst Warmste Week Veemarkt in Kortrijk klokt af op 7.125 euro
© JVGK

Als kers op de taart mocht Leopold Dekeyser een gift overhandigen namens Lions Club Kortrijk. “Het is heel eenvoudig. Wij zamelen elk jaar veel geld in om sociale, economische en andere activiteiten voor kansarmen te ondersteunen. Ik ben gelukkig dat ik namens de Lions Kortrijk 2.500 euro mag schenken voor deze goede doelen.” Het geld wordt verdeeld aan de deelnemende verenigingen die elk een goed doel steunen.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier