Opbrengst van Après-ski in De Jager gaat naar vriendenkring brandweer

Het bestuur van de Erdiger Fanclub in zaal de Jager, met v.l.n.r. Salinas Decant, Sander Dekeyster, Kurt Dekeyster, Jan Lobbens, Pascal Callant, Jo Dekeyster en Frédéric Gevaert. © DJW
Redactie KW

De Erdinger Fanclub organiseert de vierde editie van zijn Après-ski-festival op zaterdag 24 februari vanaf 20 uur in zaal De Jager aan het Sint-Elooisplein in Sint-Eloois-Vijve. Blaasgezelschap ‘Ze Quaffeurz’ uit Beveren-Leie zal er onder meer zorgen voor plezante deuntjes en dansmuziek.

“Sfeer zal er zeker ook zijn met Proudmich, de finalist van de Start to dj-wedstrijd 2017 bij MNM. En dan zijn er ook nog dj Keistie en dj Anton met leuke Duitse muziek zoals op het Oktoberfest in München”, weet voorzitter Jo Dekeyster te melden. “Maar verder ook nog andere deuntjes die iedereen aan het springen en dansen zullen brengen. De voorbije jaren hadden we de perfecte formule om uit de bol te gaan en die formule blijven we dan ook hanteren.”

Erdinger is de naam van het blonde Duitse witbier (Weissbier) en heeft in Waregem intussen de bierliefhebbers weten te bekoren. “Wij hebben rond het Erdingerbier een fanclub opgericht in 1992 en voeren sindsdien in de regio promotie voor het brouwsel. Momenteel tellen wij 157 leden die regelmatig bijeen komen. Wij vragen geen lidgeld, maar nieuwe leden moeten minstens 18 jaar zijn en uiteraard houden van Erdinger Weissbier.”

Goed doel

De voorbije drie edities van Après-ski werd de opbrengst telkens geschonken aan een goed doel: Somival Waregem (vereniging voor sportende mindervaliden), Zonneburch (buitengewoon secundair onderwijs), Gezinsbond Grammene, Music for Life, de Nachtlichtjes uit Sint-Eloois-Vijve (vereniging voor 1.000 km Kom op Tegen Kanker). Dit jaar heeft de fanclub een nieuw doel gekozen. Jo Dekeyster: “De opbrengst van de avond gaat naar de Waregemse brandweer. Die heeft een grote Vriendenkring en zou straks in de nieuwe, nog te bouwen kazerne graag een fitnessruimte voor de leden willen. Daarvoor zijn er toestellen nodig. En de brandweer moet dat zelf weten te financieren. Voor dit doel levert onze vereniging graag een bijdrage.” Kaarten kosten in voorverkoop 10 euro, 15 euro aan de deur.

(DJW)

Info en reserveren: Jo Dekeyster, 0475 81 56 85

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier