Opbouw oktoberkermis in Oostende gestart

Maandagmorgen is de opbouw van de oktoberfoor in de badstad gestart. © PM
Redactie KW

Maandagmorgen 5 oktober is de opbouw van de oktoberkermis gestart. Van 9 oktober tot 8 november staat de oktoberfoor weer opgesteld op de vier centrale pleinen in de binnenstad.

Het Wapenplein, de Groentenmarkt, het Mijnplein en het Sint-Petrus en Paulusplein zullen weer vier weken lang het decor vormen van vermaak in de stad. Om alles coronaveilig te laten verlopen, werden er enkele maatregelen opgesteld door het stadsbestuur.

Zo is het dragen van een mondmasker verplicht op alle kermisattracties, geldt op de pleinen een circulatieplan met beperkte in- en uitgangen en kunnen op elk plein maximum 400 bezoekers tegelijk de kermis bezoeken.

Verder moet bij elke attractie ontsmettingsgel beschikbaar zijn en dragen de foorkramers beschermend materiaal. Foorkramers die symptomen vertonen die mogelijk op een coronabesmetting wijzen, mogen niet werken.

Kermisuitbaters moeten zelf de drukte op hun attracties beheersbaar houden en verder moeten alle hekwerk, zitplaatsen, beugels of toonbanken regelmatig gedesinfecteerd worden.

Geen openingsstoet

Dit jaar komt er geen openingsstoet zoals gebruikelijk was op vrijdagavond. Er gelden ook minimale openingstijden maar foorkramers kunnen zelf beslissen of ze langer open blijven. Ook de Halloweendag zal dit jaar niet kunnen plaatsvinden. In samenspraak met de foorkramers wordt wel nog aan een eventueel alternatief gewerkt voor de traditionele korting op de openingsdag, aldus het stadsbestuur.

De wekelijkse markten verhuizen tijdens die periode zowel op donderdag als zaterdag naar de Vindictivelaan. (PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier