Opa krijgt ook in beroep vier jaar cel voor verkrachting

© iStock
Redactie KW

Een 70-jarige man is ook in beroep veroordeeld tot vier jaar effectieve celstraf voor openbare zedenschennis, aanranding van de eerbaarheid en verkrachting met geweld en bedreiging van minderjarigen. De feiten speelden zich vooral af in De Panne en Bernisart en duurden meer dan 10 jaar.

De zaak ging aan het rollen, toen een moeder naar de politie stapte en haar stiefvader beschuldigde van zedenfeiten met haar minderjarige dochter. Haar stiefvader zou het meisje al 13 jaar eerder voor het eerst lastig gevallen hebben. Het meisje, bij het begin van de feiten amper zes jaar, werd verschillende keren betast op intieme plaatsen en later ging de man nog een stap verder. Hij toonde haar ook pornografische films. Het meisje mocht tegen niemand iets zeggen, want anders zou opa in de gevangenis vliegen.

Ook een ander minderjarig meisje werd slachtoffer van de man. Het hof van beroep in Gent veroordeelde hem, net als in eerste aanleg, tot een effectieve celstraf van 4 jaar. De man is daarnaast voor 5 jaar zijn burgerlijke en politieke rechten kwijt en mag gedurende 20 jaar geen functie uitoefenen of lid zijn van verenigingen waarbij hij in contact komt met minderjarigen.

Het openbaar ministerie vroeg zijn onmiddellijke aanhouding, maar daar ging het hof niet op in. De man heeft een vrouw die lijdt aan Alzheimer en moet voor zorgen. Hij zal zich dus later moeten aanbieden aan de gevangenis. Na het aanhoren van de uitspraak, ging de man van zijn stokje, maar kwam enkel minuten toch weer bij. Na verzorging kon hij naar huis.

(OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier