@lockdownlovers, het is een ludiek bedoelde account op Instagram, gestart door drie vriendinnen die samen journalistiek studeren in Brussel en hun vriend met wie ze een kot deelden. De 24-jarige Izegemse Lore Declerck is een van hen. "Vorige week vrijdag waren al onze lessen al afgelast, ook al was de maatregel pas officieel vanaf maandag van kracht. Van onze docent kregen we als vervangopdracht om een reportage over het coronavirus te maken. Al snel kwamen we op het idee om iets te doen over daten in coronatijden en hoe mensen dat de komende dagen en weken zullen aanpakken."

Uit een snelle rondvraag op hun persoonlijke Instagram-profielen bleek al snel dat er heel wat interesse in 'coronadaten' was. "Op basis daarvan zijn we dieper gaan nadenken. Ludieke date-ideetjes op Instagram was een eerste stap, mensen effectief gaan matchen een tweede", zegt Lore. "De klassieke wegen om iemand te ontmoeten zijn niet bruikbaar, je kan niet afspreken om iets te gaan drinken of samen een filmpje in de bioscoop te checken. Facetimen en Skypen kan wel nog altijd. Gelukkig maar. (lacht)"

De vier initiatiefnemers op één foto samenkrijgen was onmogelijk. Dan maar via videochat! Van linksboven naar rechtsonder herken je Dorien, Lore, Stef en Sarah., gf
De vier initiatiefnemers op één foto samenkrijgen was onmogelijk. Dan maar via videochat! Van linksboven naar rechtsonder herken je Dorien, Lore, Stef en Sarah. © gf

Het viertal lanceerde een vragenlijst op basis waarvan ze singles met elkaar in contact kunnen brengen. "Iedereen zit in hetzelfde schuitje, we moeten erdoor. Dan kan je het maar beter op een luchtige manier doen dan te blijven hangen bij het negatieve en het onzekere. Daarom zijn ook alle vragen in quarantainestijl opgesteld. Op het einde komen dan natuurlijk wel een paar cruciale persoonlijke kenmerken zoals je geslacht en je leeftijd."

Sinds zondag hebben al een kleine 100 mensen de vragenlijst ingevuld. In eerste instantie vooral familie en vrienden van de vier initiatiefnemers, maar ondertussen ook al heel wat onbekenden. "Je zou denken dat enkel twintigers gebruikmaken van @lockdownlovers, maar dat blijkt niet helemaal te kloppen. Er zitten al heel wat mensen tussen die ook wat ouder zijn. Iedereen kan in de toepassing ook aangeven hoe ze het liefst zouden willen daten. En pas als er toestemming is van beide partijen om gegevens zoals Facebookprofielen, gsm-nummers of e-mailadressen uit te wisselen, brengen we de potentiële tortelduifjes met elkaar in contact. Via videochat, welteverstaan! (lacht)"

Lore, Sarah, Dorien en Stef willen met @lockdownlovers zelfs nog een stapje verder gaan. "De Netflixreeks Love is Blind is immens populair, dus het lijkt ons wel leuk om mensen blind te laten daten. Je weet dus niet met wie je praat of hoe die persoon eruitziet. Door met blinde profielen te werken, creëer je nog een extra laagje spanning", zegt Lore nog. "Ik denk dat we @lockdownlovers vooral ludiek moeten opvatten, al voel ik me nu toch een klein beetje cupido. De meeste mensen die ik sprak, vinden het wel grappig en origineel. Het is toch alleszins beter dan de hele dag series te liggen bingen. En wie weet vind je op deze manier wel de ware...", sluit de goedlachse Izegemse af met een knipoog.

Zelf ook op zoek naar een nieuwe ontmoeting? Vul dan de vragenlijst van @lockdownlovers in via deze link en wie weet vinden ze wel snel een match voor jou.

@lockdownlovers, het is een ludiek bedoelde account op Instagram, gestart door drie vriendinnen die samen journalistiek studeren in Brussel en hun vriend met wie ze een kot deelden. De 24-jarige Izegemse Lore Declerck is een van hen. "Vorige week vrijdag waren al onze lessen al afgelast, ook al was de maatregel pas officieel vanaf maandag van kracht. Van onze docent kregen we als vervangopdracht om een reportage over het coronavirus te maken. Al snel kwamen we op het idee om iets te doen over daten in coronatijden en hoe mensen dat de komende dagen en weken zullen aanpakken."Uit een snelle rondvraag op hun persoonlijke Instagram-profielen bleek al snel dat er heel wat interesse in 'coronadaten' was. "Op basis daarvan zijn we dieper gaan nadenken. Ludieke date-ideetjes op Instagram was een eerste stap, mensen effectief gaan matchen een tweede", zegt Lore. "De klassieke wegen om iemand te ontmoeten zijn niet bruikbaar, je kan niet afspreken om iets te gaan drinken of samen een filmpje in de bioscoop te checken. Facetimen en Skypen kan wel nog altijd. Gelukkig maar. (lacht)" Het viertal lanceerde een vragenlijst op basis waarvan ze singles met elkaar in contact kunnen brengen. "Iedereen zit in hetzelfde schuitje, we moeten erdoor. Dan kan je het maar beter op een luchtige manier doen dan te blijven hangen bij het negatieve en het onzekere. Daarom zijn ook alle vragen in quarantainestijl opgesteld. Op het einde komen dan natuurlijk wel een paar cruciale persoonlijke kenmerken zoals je geslacht en je leeftijd." Sinds zondag hebben al een kleine 100 mensen de vragenlijst ingevuld. In eerste instantie vooral familie en vrienden van de vier initiatiefnemers, maar ondertussen ook al heel wat onbekenden. "Je zou denken dat enkel twintigers gebruikmaken van @lockdownlovers, maar dat blijkt niet helemaal te kloppen. Er zitten al heel wat mensen tussen die ook wat ouder zijn. Iedereen kan in de toepassing ook aangeven hoe ze het liefst zouden willen daten. En pas als er toestemming is van beide partijen om gegevens zoals Facebookprofielen, gsm-nummers of e-mailadressen uit te wisselen, brengen we de potentiële tortelduifjes met elkaar in contact. Via videochat, welteverstaan! (lacht)"Lore, Sarah, Dorien en Stef willen met @lockdownlovers zelfs nog een stapje verder gaan. "De Netflixreeks Love is Blind is immens populair, dus het lijkt ons wel leuk om mensen blind te laten daten. Je weet dus niet met wie je praat of hoe die persoon eruitziet. Door met blinde profielen te werken, creëer je nog een extra laagje spanning", zegt Lore nog. "Ik denk dat we @lockdownlovers vooral ludiek moeten opvatten, al voel ik me nu toch een klein beetje cupido. De meeste mensen die ik sprak, vinden het wel grappig en origineel. Het is toch alleszins beter dan de hele dag series te liggen bingen. En wie weet vind je op deze manier wel de ware...", sluit de goedlachse Izegemse af met een knipoog.