Op zoek naar de sterkste wijk tijdens Hooglede kermis

Een sfeerbeeld van de meikermis van vorig jaar. (foto JT)
Redactie KW

De eerste zondag van mei is er traditioneel kermis in Hooglede. Dit jaar vindt die plaats van vrijdag 3 mei tot en met dinsdag 7 mei. De werkgroep feestelijkheden is er opnieuw in geslaagd om een gevarieerd programma samen te stellen met daarin ook een aantal nieuwigheden.

“Vrijdag 3 mei start de kermis met Meifest”, vertelt schepen voor Feestelijkheden Julie Misplon (Allen 8830). “Deze muzikale namiddag voor senioren in De Gulden Zonne brengt een topper naar de gemeente: John Leo, winnaar van The Voice Senior.”

“Op zaterdag 4 mei organiseert de werkgroep, in samenwerking met vzw de kleine beer, een avondmarkt. Die opent om 18 uur en duurt tot zonsondergang. De Marktplaats en de Bruggestraat (tot aan de Johny Thiostraat) worden voor een avond ingericht met allerhande marktkramen. Op zaterdag zijn er ook nog andere activiteiten gepland. De Warden Oom Stappers houden tussen 6 en 15 uur hun kermiswandeling aan Den Akker. KLJ Hooglede organiseert een Happy Hour Party in een tent nabij de Vossenberg. Ook in De Dubbele Arend is er een optreden voorzien.”

Barbecue voor de hele straat

“Kermiszondag staat niet alleen in het teken van de gezinnen, ook iedereen uit alle wijken en straten is welkom. “De werkgroep daagt alle wijken en straten uit om tijdens de kermis deel te nemen aan een ludieke wedstrijd,” legt Julie Misplon uit. “Drie opdrachten zullen uiteindelijk uitmaken wie de sterkste wijk of straat is. Wie wil deelnemen, kan zich ter plaatse inschrijven. De sterkste wijk of straat wint een barbecue ter waarde van 200 euro om tijdens ‘De dag van de buren’ op vrijdag 24 mei met de hele wijk of straat te verorberen.”

“Ook een rit op een kameel behoort op zondagnamiddag tot de mogelijkheden. Een andere nieuwigheid op zondag is de kermisprijskamp darts in café De Neerplatse. Voorzitter François Degraeve geeft een kleine toelichting: “We zijn dit jaar gestart met de oprichting van dartsclub ‘De Vikings’. Maandelijks spelen we tegen elkaar in competitie en speciaal voor de kermis organiseren we de eerste grote kermissmijting. Inschrijven kan van 12 uur tot 13.15 uur. De eerste wedstrijden starten om 13.30 uur. We hopen en rekenen toch wel op zo’n 50 inschrijvingen. De prijs om deel te nemen bedraagt vier euro. Er is een prijzenpot voorzien van 350 euro en ook de eerste Hoogledenaar ontvangt een geldprijs. Er wordt op vier blokken tegelijkertijd gespeeld.”

Net zoals vorig jaar is er ook het hele weekend een boekenverkoop in de bibliotheek. Afgevoerde boeken worden te koop aangeboden voor één euro per stuk. Wie tien boeken koopt, betaalt slechts vijf euro.”

Memorial Daan Myngheer

“Dinsdag is er als slot traditioneel een wielerwedstrijd. De derde memorial Daan Myngheer is een wedstrijd van 112 kilometer voor elite zonder contract en U23.

Het volledige kermisprogramma valt na te lezen op www.hooglede.be/meikermis2019.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier