Op World Cleanup Day gaan afvaldetectives op zoek naar Arne Asbest en Felix Fruitschil

© GS
Redactie KW

Zaterdag 19 september is het World Cleanup Day en deze actie werd door de Jong Vld ZOT (afdelingen Zedelgem, Oostkamp en Torhout ) aangegrepen om een detectivespel op poten te zetten rond de problematiek van zwerfvuil.

De leden van Jond Vld ZOT nodigen graag iedereen uit om samen met hen de handen uit de mouwen te steken. “Zo kunnen we Zedelgem, Torhout en Oostkamp nog meer laten schitteren. Dit thema belangt ons allemaal aan en we zijn er ons van bewust dat het voor de drie gemeenten een zware dobber is om de straten vrij van zwerfvuil te houden. We willen met deze actie ook ons respect tonen aan de mensen die nu al dag in dag uit zwerfvuil opruimen”, weet Kristof Van Hoye, vice-voorzitter Jong Vld ZOT te vertellen.

“We hebben er voor gekozen om een extra spelelement aan onze activiteit toe te voegen. De afvalruimers worden ware detectives. We hebben 27 verdachten, onder wie Arne Asbest en Felix Fruitschil, in de drie gemeenten losgelaten. Als je de opdrachten goed uitvoert, krijg je online tips en kan je de “sluikstorter” klissen.”

Voor jong en oud

Op verschillende locaties worden omstreeks om 8.30 uur grijpers, vuilzakken en veiligheidsmateriaal uitgedeeld. De speurders gaan daarna op pad, ruimen zwerfafval op en kunnen zich uitleven met het zoeken naar de fictieve sluikstorter. Het spel wordt afgesloten om 12.30 uur. Het evenement is toegankelijk voor jong en oud en deelnemen kan perfect in je eigen bubbel.

Tijdens deze activiteit van Open Vld ZOT kunnen de deelnemers kennismaken met de WePlog app. Met deze tool kan je zien welke straten al zijn opgeruimd en welke niet. Je kan ook eenvoudig, via een foto, een geval van sluikstorten rapporteren aan de gemeentelijke diensten. (GS)

Wie wenst deel te nemen, wordt verwacht tussen 8.30 en 9.30 uur aan de verdeelposten Het Raetshuijs: Brugsestraat 2, Oostkamp; Ridefort: Sportstraat 2, Ruddervoorde en Wostyn: Conscienseplein 7,Torhout. Het is aan te raden jezelf ook via het facebookevent “Afval Detective Spel” aan te melden, je vindt er ook de locaties terug van de extra verdeelposten. De actie is ook terug te vinden op de actiepagina van de World Cleanup Day.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier