Op wandel met NEOS in de streek van Diksmuide en Leke

De 44 wandelaars van Neos (regio Veurne) op stap in het polderlandschap rond Leke en Diksmuide. © JT
Redactie KW

Vierenveertig wandelaars van Neos (regio Veurne) trokken het voorbije weekend van 23 februari de stapschoenen aan voor een wandeling in de streek van Diksmuide en Leke.

De wandeling begon in een stralend lentezonnetje aan de Sint-Niklaaskerk in Leke. Langs kleine landelijke wegen ging de tocht langs het Lekedijkgeleed tot aan de grens met Schore en Sint-Pieterskapelle. Aan de weide Kapelleweiden werd even halt gehouden en kon er genoten worden van enkele mooie vergezichten waar de kerktorens van verschillende gemeenten een baken vormden in het vlakke polderlandschap.

Er werd verder gestapt langs enkele overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog om na een viertal uur terug op de vertrekplaats aan te komen. De vierde wandeling van dit jaar werd voor de actieve senioren van NEOS opnieuw een hoogstaande invulling van hun vrije tijd.

NEOS is een sociaal-culturele vereniging die maandelijks tal van activiteiten organiseert.

De senioren hebben de keuze uit een waaier van mogelijkheden, zoals wandelen, uitstappen maken, voordrachten bijwonen , reizen, fietstochten maken, kaarten en bollen…

Kortom voor iedereen wat wils die op een zinvolle manier zijn vrije tijd wil doorbrengen.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier